Minden, amit az alapozóról tudni érdemes

Minden, amit az alapozóról tudni érdemes

Az alapozás, nem véletlenül hívják így, az egész smink alapul, néhány hasznos tipp segítségével pedig egész nap tartós és tökéletes lehet a megjelenésünk. Mire kell figyelnünk az alapozó kiválasztásánál és használatánál?


Mielőtt elővesszük!
Bár az alapozót tartják sokan a sminkelés első lépésének, mielőtt felvisszük, ne feledkezzünk meg néhány dologról! Az alapos bőrtisztítás fontos, e nélkül elveszíti a sminkünk a frissességét. A bőrhibák elfedésére legalkalmasabb a korrektor, mely világosabb árnyalatú, mint az alapozó. Nemcsak pattanásokat tudunk elfedni vele, de optikailag is segíthetünk az arc egyes részeinek hangsúlyozásában. Hasznos tippek közé tartozik az orrtőnél, homlokon, állon, valamint a szem alatt használt világos korrektor, mely fiatalítja és ellágyítja a vonásokat.

Ápol és eltakar
A tökéletes alapozó nemcsak azért kerül az arcra, hogy eltakarja a bőrhibákat és egyenletes réteget képezve bársonyos hatást keltsen. A bőrápolás és hidratálás ugyan olyan fontos szerepet játszik a megfelelő termék kiválasztásában, mint az egyéb tulajdonságok összessége. Ne feledjük, a bőrünkön át is lélegzünk, így egy rossz minőségű alapozóval eltömítjük a pórusainkat, károsítjuk bőrünk egészségét. Válasszunk olyan folyékony alapozót, amely hidratál is!

Az alapozó színe?
Az alapozó kiválasztásának egyik sarkalatos pontja, hogy milyen színű a termék. Ez évszaktól függően változik, télen világosabb, nyáron pedig sötétebb tónusú alapozót használunk, így a bőrünk színének változásával az alapozót is le kell váltanunk. Az ideális termék csak egy apró árnyalattal tér el a bőrszínünktől. Vásárláskor próbáljuk ki a kézfejünkön, dolgozzuk el egy kicsit, sokszor teljesen más színű a bőrön az alapozó, mint a dobozában.

Hogyan használjuk?
A folyékony alapozó felvitelének legfontosabb része, hogy egyenletesen oszlassuk el az arcon, nyakon, dekoltázson, valamint a hajtöveknél is. Ne legyen maszkhatású a sminkünk, igyekezzünk minél légiesebb hatást kelteni az alapozással is. Figyeljünk a homogén felvitelre, ne legyen csíkos, vagy foltos a bőr! Az alapozás után egy kevés púderrel tegyük tartósabbá a sminkünket, a porpúder ezenkívül tompítja az alapozó esetleges fényét és a bőr csillogását is.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által