Szálló haj tippek

Szálló haj tippek

Az elektromossággal feltöltődött haj főleg ősszel és télen okoz problémát.


Amikor felveszünk egy pulóvert, máris össze-vissza száll a hajunk. Néhány tipp, hogy kordában tarthassuk a frizuránkat.

A hajszálak elektrosztatikus feltöltődéséért többek között a túlságosan száraz levegő, a helytelen hajszárítás, a nem megfelelő sampon és hajkefe, no és persze a fizika a felelős (a jelenség az eltérő töltöttségű dolgok érintkezését követően tapasztalható).

Hidratáló hajápolók
Ha rossz hajápoló készítményeket használunk, még jobban fog szállni a hajunk. Ráadásul, ha vékony szálú, sima hajunk van, az könnyebben feltöltődik, mintha erős szálú, hullámos lenne. Tanácsunk: nagyon száraz haj esetén hajmosáshoz használjunk mindenképpen jó minőségű hidratáló sampont, valamint a balzsamról se feledkezzünk meg, és rendszeresen ápoljuk hajpakolással is. Mindez azért fontos, mert a száraz haj kedvez az elektromos feltöltődésnek.

Szárítás
Hajmosás után törülközővel csak nyomkodjuk ki a hajunkból a vizet, sose csavarjuk be erősen, és ne is dörzsöljük túlságosan – ezzel ugyanis sérül a hajszerkezet, amely kedvez az elektrosztatikusság kialakulásának. Lehetőleg hajszárítót se használjunk, mert a forró levegő még jobban károsítja és kiszárítja a hajszálakat. Ha ez mégsem elkerülhető, vegyünk ionizációs szárítót, amely segít megszüntetni ezt a problémát. Állítsuk a levegő hőmérsékletét minél hidegebbre, és a szárítás előtt fújjuk be a hajunkat hővédő sprayvel.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Hajkefe
Ma már antisztatikus fésűt, illetve kefét is lehet kapni, amelynek a sörtéi is természetes anyagból készülnek. Ezek sokkal gyengédebbek a hajhoz, mint a műanyag sörték. S ami még segíthet: használat előtt fújjunk egy kevés száraz hajra való hajlakkot a kefére!

Ruházat
A kasmír és műszálas ruhák sokkal jobban feltöltik a hajszálakat elektromossággal, mint például a pamut. Mosáshoz használjunk inkább folyékony mosószert, amely tisztává és puhává varázsolja a ruhákat, és ne felejtsünk el öblítőt sem használni, amely megakadályozza a ruhák elektrosztatikus feltöltődését, ezáltal azok nem tapadnak a testhez.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!