Szemkörnyék ápolás – vajon tényleg hatásos?

Szemkörnyék ápolás – vajon tényleg hatásos?

A fürdőszobában a szemkörnyék ápolása ugyanolyan fontos rituálé, mint a fogmosás. Mivel azonban az eredmény nem azonnal látható és kézzel fogható, hajlamosak vagyunk elfelejteni és elmismásolni.


Fiatalon még joggal gondolhatjuk, hogy a szemkörnyék ápolókat a parfümériákban csak ránk akarják sózni, nincs is szükség rájuk. Mire rájövünk, hogy ez mennyire nem igaz, általában már késő.

Külön krém a szemkörnyékre – tényleg szükséges?
Igen, mert az arcmimikánk itt a legerősebb: napi több ezerszer húzódik össze sok izom. Ráadásul a bőr ezen a területen zsírsejtekben igen szegény, tehát hamar kiszárad, így könnyebben is ráncosodik. Mindenképpen olyat válasszunk, amelyet speciálisan erre az érzékeny részre fejlesztettek ki!

Hány éves kortól érdemes elkezdeni?
Legjobb minél hamarabb. Bőrgyógyászok és kozmetikusok szerint már 18 éves kortól. Ilyenkor még nem kell a ránctalanító hatású, elég, ha zsírosítja a szem környékét. 30 éves kortól azonban már kötelező a szemránckrém használata, mert a bőrben csökken a kollagén termelődés.

Miért bepaskolva kell felvinni a bőrre?
Ha ujjbegyeinkkel finoman ütögetve visszük fel a krémet, akkor biztosan nem fogjuk feleslegesen nyújtani és ráncigálni az amúgy is vékony bőrt. Ráadásul így mintha meg is masszíroznánk ezt a területet. Javítjuk a vérkeringést, és aktiváljuk a szemkörnyéki bőr nyirokrendszerét. Ezáltal megelőzhetjük a duzzadt és karikás szem kialakulását is.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A szemhéjat is be kell krémezni?
Feltétlenül! A szemhéjra is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a szem alatti területekre. A krém felvitelénél a szemhéj felső részén mindig belülről kifelé haladjunk, az alsónál pedig pont fordítva, kívülről befelé. Ezután várjunk egy kicsit, mielőtt kifestjük magunkat, hogy a krém beszívódhasson.

Melyik a jobb: a zselé vagy a krém?
Attól függ, hogy mit szeretnénk elérni. A krém mindig tartalmasabb, több benne a hatóanyag, inkább a ráncosodás megelőzésére és csökkentésére használjuk. A zselé könnyebb, frissítő és hűsítő hatású, tehát jó választás, ha duzzanatot szeretnénk csökkenteni vagy a szemkörnyéket kicsit felfrissíteni.

Hogyan tüntethetjük el „láthatatlanul” a szem körüli karikákat?
Az alapszabály: a kevesebb több. Általában már egy kis alapozó is megteszi a hatását. Ha mégsem, használjunk inkább folyékony korrektort! Mindig vékonyan vigyük fel a bőrre, mert ha túl sokat használunk, pont az ellenkezőjét fogjuk elérni annak, amit szeretnénk: a ráncokban megül a krém és kiemeli azokat. A művelethez az ujjainkat használjuk, mert a bőrünk melege által a korrektor egyenletesebben oszlik el, így kevésbé látszódik. Annak ellenére, hogy a korrektorokban is vannak ápoló hatóanyagok, előtte mindenképpen használjunk szemránckrémet!

Tudta-e?
A szemkörnyék az arcbőr legérzékenyebb területe. Körülbelül tized annyira vastag, mint a járomcsontnál. Ráadásul tíz év alatt vastagságának mintegy hatodát elveszíti.

Tévhitek és csodák: 30 örök érvényű szépségápolási trükk és tipp
Nem vagyunk biztosak abban, milyen kozmetikum illene hozzánk a leginkább?

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!