Szépségszalon otthon

Szépségszalon otthon

Nincs időnk és lehetőségünk arra, hogy drága szépségszalonokat látogassunk? Ez nem ok arra, hogy megtagadjuk magunktól a tökéletes kinézet élvezetét!


Hiszen az eljárások többségét megtanulhatjuk akár otthoni körülmények között is. Íme néhány tanács.

1. Manikűr. Nem kell, hogy drága szalonokban fizessünk érte! Mi magunk is megtanulhatjuk és végezhetjük otthon. A legfőbb titka, hogy ne siessük el és egymás után, szakaszosan végezzük a műveleteket!

  • Kenjük be a kutikulát (azaz a körömágy-bőrünket) egy puhító géllel és áztassuk be kezeinket 5-10 percre szappanos vízbe.
  • Egy körömágy-feltoló pálcával toljuk vissza a kutikulát, reszeljük meg a körmeinket és zsírtalanítsuk a köröm felületét, illetve acetonnal távolítsuk el róluk a körömlakkot.
  • A lakk felvitele előtt várjunk, amíg lakkozó ecseten egy csepp képződik, majd enyhén körkörös mozdulatokkal fessük ki vele a körmeinket.
  • A felesleget egy olyan pálcikával távolíthatjuk el, amelyet előzetesen acetonba folyadékba mártottunk.
  • Ne feledjük, hogy a körmünket rögzítővel fedjük le, mielőtt elkezdenénk fiókokat nyitni, fésülködni és egyéb „halaszthatatlan” dolgot végezni. Először győződjünk meg arról, hogy a lakk már teljesen megszáradt.

2. Arcápolás. Házi körülmények között is megajándékozhatjuk bőrünket egy teljes értékű ápolással.

  • Minden reggel és este vigyünk fel arcunkra, nyakunkra és dekoltázsunkra hidratáló krémet. Eközben a szemünk körüli bőrre egy speciális krémet használjunk.
  • A nem kívánatos szőrszálak eltávolításában és a szemöldök-vonal korrekciójában segítségünkre siet a Braun új arc-epilátora. Ennek mikrofeje rendkívül pontos és óvatos gondozást tesz lehetővé, még az olyan nehezen hozzáférhető és érzékeny helyen is, mint az orrunk.
  • Mélytisztítás céljából szintén Braun epilátorra van szükségünk. Egyszerűen cseréljük le a fejet egy speciális kefécskére. Mindössze néhány perc, s a hatás akárcsak a szépségszalon után.
WaterFlex
Braun WaterFlex elektromos borotva

WaterFlex

Fedezze fel most!

3. Zuhanyozás után vigyünk fel bőrünkre testápoló krémet vagy tejet, s körülbelül 5 hetente végezzünk hámlasztást is. Ehhez a bőrradírt a leghétköznapibb termékekből mi magunk is elkészíthetjük.

  • Almás-banános bőrradír: aprítsunk fel konyhai robotgépben egy fél banánt és egy fél almát, adjunk hozzá zabpehelyhet, tojásfehérjét és 2 kanál mézet. Addig kavarjuk, míg homogén állagú nem lesz, majd vigyük fel bőrünkre!
  • Kávés bőrradír: keverjünk össze 5 evőkanál kávézaccot és 5 evőkanál tengeri sót, illetve 4 evőkanál olivaolajat.

A bőrradírt körkörös masszírozó mozdulatokkal vigyük fel a felpuhult bőrünkre.

Ne feledjük: nem kell hozzá sok pénz és erőfeszítés, hogy szépek legyünk. Elegendő az, hogy szeressük magunkat és tanuljunk meg néhány egyszerű eljárást!

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által