Téli bőrápolás

Téli bőrápolás

Annak ellenére, hogy télen a legfontosabb testrészeinket vastag pulóverek, hosszú zoknik és magasszárú csizmák védik, nem szabad megfeledkeznünk róluk.


1. tipp: Ne felejtsünk el hidratálni!

A kinti száraz és hideg, valamint a benti száraz és meleg levegő megterheli a bőrünket, épp ezért télen elengedhetetlen a hidratáció. Használjunk olaj bázisú hidratálókrémet, amivel  naponta többször is kenjük be az érzékeny területeket!

2. tipp: Tápláljuk bőrünket!

Belülről sem szabad megfeledkeznünk bőrünk megfelelő táplálásáról. Kövessünk egy kiegyensúlyozott diétát rengeteg zöldséggel, gyümölccsel, rosttal és vízzel, hogy hidratáljuk a kiszáradt pórusokat.

3. tipp: Téli sportok

Bár lábainkat többnyire ruha fedi, mégis fontos, hogy megőrizzük jó formájukat. Próbáljunk ki több téli sportot, például síelést vagy jégkorcsolyázást! Ezek az ideális kültéri sportok formás, erős és ellenállhatatlan lábakat varázsolnak nekünk.

4. tipp: Otthoni szépségápolás

Hideg, eső és szürkeség odakinn. Szuper! Tökéletes alkalom egy otthoni szépségápolásra. Vegyük elő a gyertyákat, hívjuk át legjobb barátnőnket, rakjuk be kedvenc zenénket és csapjuk bele!

5. tipp: Kádban fürdés vagy zuhanyozás?

Amikor odakinn tombol a tél, semmi sem esik jobban egy forró fürdőnél. Azonban ezt sem szabad túlzásba vinni! Egy fürdőzés elegendő heti egy alkalommal, a többi napokon inkább rövid, meleg tusolást végezzünk! Zuhanyozás után törölgessük meg és kenjük be magunkat testápolóval, amíg a bőr még meleg és nyirkos.

6. tipp: Kényelmes ruhadarabok

Télen sokkal többet érintkezik bőrünk a ruhával. Van néhány olyan szövetfajta, ami kidörzsölheti bőrünket és fájdalmat okozhat. A ruhásszekrény előtt állva először azt a kérdést tegyük föl magunknak, hogy „ebben jól érzem magam?” Válasszunk természetes alapanyagú és praktikus darabokat, amelyek jól szellőznek és  engedik a bőrt lélegezni.

7. tipp: Kötelező vízpótlás

A száraz levegő bőrünk legnagyobb ellensége.  A kinti levegő hideg, ezért kevesebb benne a nedvesség, a központi fűtés pedig drasztikusan lecsökkenti a páratartalmat. Gondoskodjunk a megfelelő párásító készülékről: bőrünk és légutaink is meghálálják!


8. tipp: Egy kis szín...

Bőrünket akkor találjuk legszebbnek, amikor van egy kis színe, nemde? Sajnos a napsugárzás télen a leggyengébb, ezért kénytelenek vagyunk önbarnító krémeket használni. Ilyen esetekben először alkalmazzunk bőrradírt és ügyeljünk arra, hogy az önbarnító készítményeket egyenletesen vigyüük fel a bőrre!Ajánlott bejegyzések:

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Hajápolás télen
Enrico Mariotti haj- stylist-tól most megtudhatjuk, hogyan küzdhetők le a téli időjárás...


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!