Téli bőrápolás otthon

Téli bőrápolás otthon

A téli hónapok megviselik a bőrt.


A csípős hidegben úgy tűnik nem elegendő a szokásos bőrápolás. Bőrünk száraz, fakó, és feszül – néha pedig egy-egy területen kipirosodik. Márpedig sajnos a sápadtságot elűző napsütésre még várni kell...

1. Legyen az évszaknak megfelelő készletünk!

Hasonlóan a ruhásszekrényünkhöz, az évszaknak megfelelően legyen legalább 3-4 „bőrápolási kelléktárunk” is. . A tél beálltával érdemes ellátogatnunk kozmetikushoz, aki tanácsot és tippeket ad, illetve felkészít bennünket az  évszakra.

2. Váltsunk bőrtisztító olajra!

A megfelelő bőrápolás alapja – évszaktól függetlenül – az alapos tisztítás. Télen, amikor a bőr szárazabb, cseréljük le az arctisztító termékünket egy olaj-alapú verzióra, ami nem tömíti el a pórusokat. A tisztítóolaj segítségével a bőrről hatékonyan eltávolítható a rárakódott piszok és a smink, a benne található emulgeáló molekuláknak köszönhetően pedig könnyen lemosható. A tisztítást követően a bőr felszínén egy kellemesen sima, de nem zsíros réteget képez.

3. Esti mélytisztítás

A leghidegebb napokon reggelenként arctonizálóval átitatott vattával töröljük át az arcot. Ezáltal felfrissítjük a bőrt anélkül, hogy megsértenénk a lipidtakarót, amely a bőrben tartja a nedvességet és megakadályozza annak elpárolgását. Emellett ne felejtsük el este, lefekvés előtt minden esetben alaposan letisztítani a bőrünket!

4. A hámló sejteket távolítsuk el enzimek segítségével!

A felhámréteg kiszáradása azt jelzi, hogy el kell távolítanunk a bőr nedvességfelvételét megakadályozó elhalt hámsejteket. Az apró szemcséket tartalmazó, ún. mechanikus hámlasztókat télen csak óvatosan használjuk, mivel irritálhatják az eleve érzékeny bőrt. Jó alternatíva ilyenkor a heti kétszeri enzimes hámlasztás. A kémiai hatásmechanizmusú hámlasztóenzimek “felfalják” az elhalt sejteket, miközben kíméletesek a bőrhöz.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

5. Az arcbőr kezelése lefekvés előtt

Különösen télen használjunk olyan éjszakai krémet, amely alvás közben a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását, valamint rendszeresen alkalmazzunk éjszaka is fennhagyható, hidratáló arcmaszkot! Számos kozmetikai márka termékei között találhatók védelmet nyújtó “szezonális krémek”, amelyek óvnak a tél viszontagságai ellen. Ez leginkább akkor fontos, amikor hosszú ideig kint tartózkodunk a szabadban, mint pl. síeléskor. Ha van olyan szerencsénk, hogy télen meleg helyre megyünk nyaralni, akkor pedig ne feledkezzünk meg a fényvédő faktoros kérmek használatáról!

6. Belülről is hidratáljunk!

Extra segítség a bőr számára, ha szervezetünkbe az átlagosnál több antioxidánst és elegendő Omega 3, 6, 7 és 9 zsírsavat juttatunk, amelyek többek között a mogyorófélékben és az avokádóban is megtalálhatók. A testmozgás minden formája serkenti a bőr vérkeringését, amelynek eredményeként a bőr rugalmasabb és puhább lesz.

7. AHA és C-vitamin bomba

Azok, akik a téli időszakban a kozmetikai kezeléseket választják  egy arcmasszázzsal kombinált gyorskezeléssel teszik a legjobbat a bőrüknek. Ha a bőrünk fáradt és petyhüdt, vagy egy influenza, esetleg elhúzódó megfázás miatt romlott az állapota, egy C-vitamin kúrával visszaadhatjuk eredeti ragyogását, és varázsütésre eltűnnek a fáradt téli bőr tünetei.

A téli időszak, amikor a Nap még gyengéden süt, kiválóan alkalmas a bőr szerkezetét felfrissítő AHA-kezelések számára. Az AHA savakkal végzett kezelés lehetőség szerint nyáron kerülendő, mivel a napsugárzás ilyenkor kárt okozhat a bőrben, és pigmentfoltok jelenhetnek meg felszínén.  De még télen is kötelező a fényvédő faktoros krémek használata, hogy az AHA-kezelést követően megvédjük a bőrt.

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy az érzékeny bőrűek, a rosacea nevű bőrbetegségben, illetve az ekcéma típusú kiütésben szenvedők csak rendkívüli óvatosság mellett alkalmazhatnak az AHÁ-hoz hasonló savas kezeléseket. Egy jó bőrspecialista segítségével mindenki megtalálhatja a bőrtípusának legmegfelelőbb kezelést.


Ajánlott bejegyzések:

A pihentető alvás titka
A pihentető éjszakai alváson múlhat, hogy élvezzük-e az életet, vagy energia hiányában az egész napunk egy merő küzdelem.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!