Zsíros bőr ellen házilag

Zsíros bőr ellen házilag

Zsíros a bőre és úgy gondolja, mindent kipróbált már?


Felejtse el az összes eddig hallott tippet, és kövesse az alábbi tanácsainkat!

1.Tisztítsuk arcunkat olajos alapú lemosókkal!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Noha nem ez az első gondolat amikor a zsíros bőr ápolására gondolunk, azonban figyelem! A bőrnek hidratáció szükséges ami ha nem történik meg, a bőr zsírosodással kompenzálja azt. Olajos sminkeltávolítóval töröljük le arcunkról a sminket, majd folytassuk az alapos tisztítást.

 

2. Ne mossunk arcot lefekvés előtt!

Gyakran halljuk, hogy a víznek nincsenek káros hatásai a bőrre, és a napi kétszeres arcmosás segít kiküszöbölni a faggyút és az eltömült pórusokat. Ez azonban nem feltétlenül igaz! A bőr ugyanis túlreagálhat. A sminket és a faggyút kevéske szappannal, vagy egy gyengéd arclemosóval távolítsukel, reggel pedig töröljük át bőrünket arctonikkal.

3. Kerüljük a hidratáló pakolásokat és az olajos alapú arcápoló termékeket!

Nem könnyű megőrizni az egyensúlyt, hiszen egyrészről pótolnunk kell bőrünk természetes hidratáltságát, másrészről azonban nem szabad túlzásba vinni az olajos termékek használatát. Keressük a zsírmentes hidratálókrémet és alapozót. Ezek nem tömítik el a pórusokat és felfrissítik az arcbőrt.

4. Reggelente használjunk bőrradírt!

Amennyiben bőrünk kipirosodásra hajlamos, a bőrradírozás csodákat tehet. Azonban ha érzékeny a bőrünk, ne használjunk hámlasztót többször egy héten, illetve alkalmazzunk külön az arca kifejlesztett termékeket, vagy kifejezetten az archoz tervezett kesztyűt! Kerüljük a durvaszemcsés bőrradírokat, amelyek hajszálrepedéseket okozhatnak a bőr felszínén. Helyette válasszuk a szintetikus, lekerekített szemcsékkel dúsított bőrradírokat!

5. Kössük fel hajunkat az alváshoz és cseréljük a párnahuzatunkat kétnaponta!

A hajápoló termékekkiválóak ugyan a hajnak, azonban nem feltétlenül tesznek jót a bőrnek, ésapró pattanásokat okozhatnak az aknéra hajlamos bőrtípuson. Amennyiben hosszú a hajunk, kössük fel egyszerű lófarokba lefekvés előtt, hogy ne érje haj az arcunkat. Emellett cseréljünk párnahuzatot amilyen gyakran csak módunk van rá.

6. Az arcunkat mindig tiszta törölközővel töröljük szárazra!

Az arctörléshez mindig tiszta törölközőt használjunk. Az sem számít, ha kendőt vagy törlőkendőt alkalmazunk,a lényeg, hogy azok tiszták legyenek. A rendszeresen használt törölközőkön ugyanis megtapadnak az olajok, krémek és szappanok maradványai. Ez nem okoz problémát mindaddig, amíg csak testünket szárítjuk vele, azonban az arcbőrnek nem tesz jót.


Ajánlott bejegyzések:

Téli bőrápolás tippek
30 napos terv szervezetünk megóvására a téli időszakban: 25 mentőötlet, amely valóban segít!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!