A száraz fejbőr tüneteinek enyhítése

A száraz fejbőr tüneteinek enyhítése

Noha a száraz bőr az egyik leggyakoribb bőrprobléma, mégis azok, akiknél fennáll a jelenség, gyakran szégyenkeznek emiatt. Közelebbről megvizsgálva a problémát, összeszedtük azt az öt legfontosabb tényezőt, amire érdemes odafigyelni akkor, ha szeretnénk kiküszöbölni a száraz bőr jelenségét.


Kerüljük a forró zuhanyt!
A bőr kiszáradását csak fokozza a hideg időjárás, s ilyenkor mi másra is vágynánk jobban, mint egy forró fürdőre vagy zuhanyra, ami fejünket és testünket egyaránt kellemesen átmelegíti. A forró víz azonban irritálja és kiszárítja a fejbőrt, ezért maradjunk inkább a meleg víznél, s ha bírjuk, az utolsó öblítés végezzük langyos, közel hideg vízzel.

Legyünk következetesek!
Használjunk kifejezetten korpásodás elleni, vagy száraz fejbőrre kifejlesztett sampont! Érdemes megismerkedni a Head & Shoulders korpásodás elleni samponokkal és balzsamokkal, s ha rátalált a megfelelő készítményre, célszerű azt következetesen, minden alkalommal használni. Ezek nemcsak hidratálják a hajat és a fejbőrt, de kordában tartják a zsírosodást és azonnal enyhítik a szárazság tüneteit.

Mossunk hajat megfelelően!
A hajunkat és fejbőrünket körkörös mozdulattal mossuk! Gyengéd masszírozás révén eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket. Maradjunk óvatosak és akkor se vakarjuk a fejbőrt, ha az viszket. Hagyjuk hajunkon a sampont egy-két percen át, hogy legyen ideje kifejteni a hatását!

Öblítsünk alaposan!
Gondoskodjunk arról, hogy hajunkról alaposan leöblítettük a sampont és balzsamot, a maradványok ugyanis tovább fokozhatják az irritációt. Amennyiben már kiszálltunk a fürdőkádból és csak később vesszük észre, hogy nem volt kellően alapos az öblítés, hajunkat a mosdókagyló fölé hajtva kimoshatjuk belőle a maradványokat. Ez még mindig jobb, mint a viszkető fejbőr egész nap.

Az apróságok

Naponta akár többször is fésüljük át a hajunkat! Igyunk sok folyadékot, amivel megőrizhetjük szervezetünk hidratációját, valamint fogyasszunk egészséges zsírsavakban gazdag táplálékokat, például lazacot, diót vagy avokádót. Ha lehet, kerüljük a stresszt! 


Önnek milyen módszer vált be a száraz fejbőr kezelésére? Ossza meg saját ötleteit és praktikáit másokkal!


Head & Shoulders Moisturizing Scalp Care
Head & Shoulders Moisturizing Care Korpásodás Elleni Sampon
(22)

Head & Shoulders Moisturizing Care Korpásodás Elleni Sampon

Fedezze fel most!
 

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek