Fejbőr ápolása

Fejbőr ápolása - korpásodás elleni tippek

Így bár fejbőre igen hatékonyan tud gondoskodni magáról, néha mégis szüksége van egy kis segítségre.


Tudta, hogy a bőr az emberi test legnagyobb kiterjedésű szerve – mely folyamatosan gondoskodik önmaga pótlásáról?

A bőrt négy réteg alkotja. Az új sejtek az alaprétegben termelődnek, majd egy 25-30 napból álló ciklus során a négy rétegen keresztül fokozatosan felfelé mozognak. Amikor végül elérik bőrünk felszínét, a sejtek lehámlanak testünkről.

Ez a folyamat sosem szakad meg: mindennap több ezer 'pikkelynek' nevezett mikroszkopikus méretű bőrlemez kopik le testünkről. Egy év leforgása alatt ezek összesen körülbelül akár 4 kg-ot is kitehetnek!

A bőr meghatározott területét elfoglaló fejbőr némiképp eltérő tulajdonságokat mutat. A fejbőr termeli a leginkább látható szőrszálakat – ha valaki megszámolná őket, azt tapasztalná, hogy számuk 100 000 és 150 000 közé tehető. Ha a vállig érő hajat egyetlen szálként mérnénk le, akkor az akár a 30 km-es hosszúságot is elérhetné!

Ez a meleg, védett környezet, mely laza bőrpikkelyekből és hajszálakból tevődik össze, ideális otthont nyújt a a mikroorganizmusoknak. Ez az a pont, ahol a fejbőr működése ismét különbözik: egy enyhén zsíros anyag, a faggyúnak nevezett természetes védelmi rendszer óvja ezektől az organizmusoktól.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Azonban az organizmusok egyike, a Malassezia idővel megtanult alkalmazkodni, így a faggyún élősködik. Ennek következtében a hámlási folyamat felgyorsítását okozza – ami szélsőséges esetekben mindössze hét nap alatt is lejátszódhat. Amikor ez történik, a lehámlott apró pikkelyek összetapadnak, és a korpásodással kapcsolatos bőrdarabkákként mi magunk is láthatjuk őket.

Így bár fejbőre igen hatékonyan tud gondoskodni magáról, néha mégis szüksége van egy kis segítségre. Ez pedig a head & shoulders rendszeres használatával nagyon egyszerűen megoldható.

A head & shoulders közvetlenül a fejbőrön kezdi el kifejteni hatását. Szabadalmaztatott Actizinc formulánk ápolja a fejbőrt és segít helyreállítani annak jó állapotát, mielőtt utat törne a hajvégek felé.

Útja során enyhíti a korpásodás tüneteit, például a látható korpát és a húzódó, viszkető érzést. A rendszeres használat a korpásodás jövőbeli megjelenéseivel is segít megküzdeni.

Így a head & shoulders még abban az esetben is biztosítja a szükséges védelmet, ha eddig még sosem okozott gondot Önnek a korpásodás.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!