Festett haj ápolása

Festett haj ápolása

A nők több mint hetven százaléka festi a haját – ahhoz, hogy a frissen színezett tincsek sokáig szépek maradjanak, különleges, rendszeres ápolásra van szükségük.


A festett haj általában száraz és sprőd, tehát különleges ápolásra van szüksége ahhoz, hogy fényes és puha maradjon, és ne veszítse el túl hamar gyönyörű, friss színét.

A legjobb alap: kímélő hajfesték
Mivel a hajfestékek vegyi anyagok, így mindenképpen ártanak a hajnak. A gyártók ezért próbálnak egyre újabb és újabb technológiákat kifejleszteni, hogy a hajat a lehető legjobban kíméljék: van már ammónia- és parafinmentes festék, így az allergiások is színezhetik a hajukat. Ha semmilyen vegyi anyagot nem szeretnénk, válasszuk a hennás változatot. Egy azonban biztos: a nem megfelelően használt festék roncsolja a hajszerkezetet, ezért lehetőleg mindig szakemberrel színeztessük a hajunkat.

Speciális ápolószerek
Ahhoz, hogy a festett haj színe sokáig megmaradjon, olyan speciális sampont és balzsamot kell használnunk, amely tartalmaz fényvédő szűrőket, mert a látható fény és az ultraibolya sugárzás nemcsak károsítja a hajat, hanem a színezőanyagok beépített festékanyagát is elbontja. Emellett azonban szükséges hetente legalább egyszer hajpakolást is rákenni, amely bezárja a hajszálak felületét, segít a károsodott haj külsejének helyreállításában, valamint akár nyolc héten át tartó védelmet is nyújt.

Pantene Nature Fusion Strength & Shine balzsam
Pantene Nature Fusion Strength & Shine balzsam
(1)

Pantene Nature Fusion - Strenght & Shine termékek

Fedezze fel most!

Szárítás
Szakemberek szerint a frissen festett hajnál nem ajánlatos hajszárítót használni, mert a festéstől nagyon érzékennyé válik, ezért jobb simán a levegőn hagyni megszáradni. Ha a szárító használata elkerülhetetlen, állítsuk a készülék levegőjét a leghidegebbre, és ne tartsuk túl közel a fejünkhöz.

Szőkék figyelmébe
A szőkére festett haj hajlamos a besárgulásra: ezt azzal kerülhetjük el, ha hetente egyszer ősz hajra kifejlesztett ezüst sampont használunk. Vigyázat: ezzel nem szabad sűrűn hajat mosni, mert szürkés-kékes színt kap.

Belső segítség
Ha egészséges hajra vágyunk, azt nem elég kívülről ápolni. Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű A- és B-vitamint, valamint vasat is juttassunk a szervezetünkbe. Sok A-vitamint a piros és narancssárga zöldségek és gyümölcsök, ezenkívül a sötétzöld leveszöldségek, B-vitamint pedig a barna rizs és az élesztő tartalmaz. Vashoz leginkább a teljes kiőrlésű kenyérből juthatunk.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

rekus0716

rekus0716

Jelentett

szeretnék termékmintát kérni! Köszönöm

  • Jelentem
Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által