Hajszárítás tippek

Hajszárítás tippek

Ki ne szeretne minden reggel úgy érkezni a munkába, mintha fodrásztól jött volna? Van néhány profi tippünk a hajszárításhoz és hajformázáshoz.


Ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy felkelés után is tökéletesen áll a hajunk, érdemes elolvasni az alábbi profi tippeket a hajmosás utáni hajszárításról.

1. Megfelelő sampon és balzsam
Ahhoz, hogy tökéletes tartású legyen a frizuránk, gondoskodnunk kell róla, hogy ne legyen száraz és spröd. Könnyen fésülhető, majd szárítható és formázható lesz, ha olyan sampont és balzsamot használunk, amely megerősíti a hajszálakat, emellett dús hatást és egészséges külsőt ad.

2. Hajtőemelés
Miután megmostuk a hajunkat, csak finoman töröljük meg – ha ugyanis túl erősen dörzsöljük ki belőle a vizet, azzal károsítjuk a hajszálakat. Ezután fújjunk a hajtövünkre hajtőemelő sprayt úgy, hogy tincsenként körkefével megemeljük a hajunkat, és befújjunk a tövét a sprayvel. Ezután pedig egyenként szárítsuk meg.

3. Rövid haj
Langyos levegőjű hajszárítóval szárítsuk meg 80 százalékosra – a megfelelő formázáshoz ugyanis a benne maradt 20 százalék nedvességre szükség van. Ezután nagy, lapos felületű kefével formázzuk kedvünk szerint, de figyeljünk rá, hogy a végső formát csak akkor alakíthatjuk ki vele, ha már teljesen kihűlt.

4. Félhosszú haj
Az ilyen típusú hajhoz már mindenképpen érdemes hajhabot használni: teniszlabdányi mennyiséget oszlassunk el rajta, egészen a hajvégekig. Ezután szárítsuk meg annyira, hogy még kicsit nedves legyen (a hajszárító legalább 30 cm távolságra legyen a hajunktól!), majd vastag körkefével szárítsuk meg tincsenként.

5. Hosszú haj
A hosszú hajra mindenképpen használjunk nem lemosandó kondicionálót, amely a hajszálakat a forró levegő káros hatásaitól is megvédi. Ezután szárítsuk meg langyos levegővel, a végén pedig csak a végeket formázzuk kefével.

6. Két kefe
Ha igazán tartós frizurát szeretnénk készíteni, használjunk egyszerre két körkefét. Először az egyikre tekerjünk fel egy tincset, szárítsunk rá, majd hagyjuk benne a kefét, amíg ugyanezt megtesszük egy másik tinccsel. Így az elsőnek van ideje kihűlni, és a tincs jobban megtartja a formáját. A középhosszú és hosszú hajhoz körülbelül 8 cm-es átmérőjű kefét válasszunk, a rövidebb hajhoz ennél lehet kisebb.

7. Gyorsítás
Ha időszűkében vagyunk, mindenképpen kerámiabevonatos kefét használjunk, és a lyukak is legyenek rajta nagyok – így sokkal több levegő éri a hajszálakat.

Pantene Nature Fusion Strength & Shine balzsam
Pantene Nature Fusion Strength & Shine balzsam
(1)

Pantene Nature Fusion - Strenght & Shine termékek

Fedezze fel most!

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által