Korpa ellen házilag

Korpa ellen házilag

A korpát senki sem látja szívesen a fejbőrén.


Van azonban egy jó hírünk: a korpásodás a megfelelő ápolással megelőzhető és eltüntethető!

Ha önnek is elege van már abból, hogy állandóan söprögetnie kell a ruhájáról a fehér korpát, fogadja meg alábbi tanácsainkat! Nem feltétlenül kellenek drága szerek, csak a fejbőr ápolása és a hajmosás során érdemes néhány fontos dologra odafigyelni.

  1. Először is tudnia kell, hogy a korpásodást gyakran vitaminhiány, - vagyis elsősorban cinkhiány okozza, - ezért első lépésként próbáljon meg cinkben gazdag élelmiszereket fogyasztani (osztriga, olajos hal, teljes kiőrlésű kenyér, kemény sajtok, máj, tojás).
  2. Hajmosás előtt öblítse át alaposan a haját tiszta, de nem túl forró vízzel! Utána használjon kifejezetten kíméletes sampont! A hajmosást kétszer végezzük el: először hagyjuk rajta a hajon körülbelül öt percig, hogy a sampon tudjon hatni, majd mossuk meg még egyszer, és a végén öblítsük le!
  3. Hajmosás közben masszírozza át az egész fejbőrét – ez javítja a vérkeringést és finoman eltávolítja az elszarusodott pikkelydarabkákat. A haj alapos öblítése is nagyon fontos, mivel a fejbőrön megrekedt sampon is kedvez a korpaképződésnek.
  4. Keverjen össze két-két bögrényi almaecetet és vizet, majd hajmosás után öblítse át vele a haját! Ne ijedjen meg, ha a hajnak kb. fél órán át kissé furcsa illata lesz, mindez a száradás során elillan. Az ecetes tonik azért jó, mert helyreállítja a fejbőr egészséges pH-ját, és a kellemetlen viszketés már az első használat után elmúlik.
  5. Ha lehetséges, hagyja a haját a levegőn megszáradni, vagy hajszárítóval csak alacsony hőfokozaton szárítsa meg! A forró levegő ugyanis kiszárítja a fejbőrt.
  6. Fésülgesse a haját, ameddig csak jólesik. A fésű használatával ugyanis eltávolíthatja a hajtőről a felesleges faggyút. Természetesen figyeljen arra, hogy hajkeféje rendszeresen tisztítva legyen!
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

+ 1 tanács: ha a korpásodás a fenti tanácsok hatására sem csökken, vagy begyullad a fejbőre, mindenképpen keressen fel egy bőrgyógyászt!

Ajánlott bejegyzések:

Töltse meg haját ragyogással!
Hogyan varázsolhat hajának ragyogó fényű hajszínt percek alatt anélkül, hogy hajszálai károsodnának?...


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek