Nyári bőrápolás - Miben más?

Nyári bőrápolás - Miben más?

A nyári bőrápolás fontossága mindenki számára egyértelmű, ilyenkor azok is gondolnak a bőrükre, akik egyébként hosszú hónapokon keresztül nem nyúlnak a krémes doboz után. De miben különbözik a nyári bőrápolás a télitől?


Jótékony napsugarak
Nemcsak télen, nyáron is az időjárás viszontagságaival küzdünk, bőrünket ilyenkor azonban nem a zord hideg, hanem a nyári időjárás veszi fokozottan igénybe. A nap elleni védelem minden korosztály számára fontos, az UV-sugárzás káros hatásai mellett azonban arra is gondoljunk, hogy a víz is kiszárítja a bőrünket. Napozáshoz szerencsére napvédő készítmények tucatjai közül választhatunk, találjuk meg a bőrtípusunkhoz leginkább megfelelőt! Ne felejtsük el, hogy a nap nem az ellenségünk, a napozás jó dolog, a D-vitamin mellett azonban károsíthatják a bőrünket a jótékony napsugarak. Óvjuk bőrünket az idő előtti öregedéstől, őrizzük meg rugalmas szépségét a barnaság mellett is!

Hidratáljunk!
A bőr folyamatos hidratálása a nyári bőrápolás fontos része. A nagy melegben a folyadékpótlásra különös gondot kell fordítanunk, így a hidratálás nemcsak a különböző krémek használatát jelenti. Kánikulában legalább 2 liter folyadékit kell fogyasztanunk naponta, ez nemcsak az egészség, de a szép bőr alapfeltétele is. A nyaralás alatt gondolnunk kell arra, hogy a hűsítő víz még jobban kiszárítja a bőrt a klórnak, vagy a sónak köszönhetően, a megfelelő krém rendszeres használatával azonban megőrizhetjük bőrünk szépségét.

Küzdelem a zsíros bőr ellen
A nyári bőrápolás persze nemcsak a száraz bőr elleni védekezésről szól, a nagy meleg hatására bőrünk jobban zsírosodik. Tisztítsuk rendszeresen a pórusokat, tonizáljunk és lehetőleg lágy, kevésbé zsíros krémeket használjunk.

Fókuszban az arc

Az arcunkon a bőr különös védelmet igényel, hiszen vékonyabb és érzékenyebb, mint máshol a testünkön. A nap elleni védelemre a sminkelés közben is gondolhatunk, olyan krémet válasszunk, mely az UV-sugárzás ellen is védelmet nyújt. Bár nyáron sokan nem használnak alapozót, amennyiben mégis, gondoljunk a hidratálásra is, számos alapozó tartalmaz hidratálót is. Arcunk érzékeny bőrét akár egy szélesebb karimájú kalappal is megóvhatjuk a nap káros sugaraitól. Fordítsunk nagyobb figyelmet a bőrápolásra, tegyünk meg mindent, hogy nyáron is a legjobb „bőrben” lehessünk!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által