Nyári frizurák

Nyári frizurák

A nyaralás számunkra a nyár legszebb időszaka, a hajunknak azonban a legstresszesebb.


A sós tengervíz, a klóros medencevíz és a napfény ugyanis nagyon igénybe veszi. Tippjeink segítenek újra ragyogóvá varázsolni a frizuránkat.

A napfény, a sós és a klóros víz szárazzá és kezelhetetlenné teszi a hajunkat – pedig nyaralás közben különösen jól szeretnénk kinézni.

Utazás előtt

Ha nyaralás előtt szeretnénk festetni a hajunkat, akkor gondoljunk arra, hogy még regenerálódnia is kell, ezért három héttel előtte menjünk el fodrászhoz. Indulás előtt egy héttel mindenképpen vágassunk a hajunkból, mert a töredezett végeket a napsugarak mégjobban károsítják.

Head & Shoulders Moisturizing Scalp Care
Head & Shoulders Moisturizing Care Korpásodás Elleni Sampon
(22)

Head & Shoulders Moisturizing Care Korpásodás Elleni Sampon

Fedezze fel most!

Nyaralás közben

  • Megvédhetjük a hajunkat a káros UV-sugaraktól, ha kalapot vagy kendőt teszünk a fejünkre. Sőt, ezzel a fejbőrünket is megkímélhetjük a leégéstől. Az is segít, ha összefogjuk a hajunkat, mert akkor legalább egy részét nem éri közvetlenül a napfény.
  • Ha sós tengervízben fürödtünk, minden alkalommal öblítsük le a hajunkat édes vízzel. A hajmosáshoz használjunk a hajtípusunknak megfelelő sampont, amely regenerálja és hidratálja a hajszálakat. Ha nehezen fésülhető a hajunk, tegyünk rá balzsamot is!
  • Bár a nagy melegben hálásak vagyunk egy kis szellőért, a szél a hajunkra ugyanúgy hat, mint a hajszárító: szárítja, sprőddé és fénytelenné teszi. Ezért érdemes összekötni, és esténként pakolást tenni rá. A balzsam ugyanis csak kisimítja a hajszálakat, de nem ápolja őket.
  • Ha szeretnénk összefogni a hajunkat, azt még szárazon tegyük. Ha vizesen teszünk bele gumit, akkor csak lazán kössük össze a tincseket, mert különben összetöredeznek a hajszálak. A legjobb megoldás a hajcsipesz vagy hajcsat.
  • Ha festett a hajunk, akkor különösen figyelnünk kell rá, mert az ultraibolya sugarak halványítják a színét. Mindenképpen használjunk UV-szűrős hajzselét vagy hajhabot, de vegyük figyelembe, hogy ezek csak korlátozott ideig védik a hajat.

A táplálkozás is segíthet

A haj regenerálása nemcsak külsőleg, belsőleg is fontos. Fogyasszunk tenger gyümölcseit (a legjobb az osztriga), amelyek sok cinket tartalmaznak. Ha nem szeretjük őket, ehetünk helyettük sajtot, tojást és marhahúst is. A sok gyümölcs pedig extra vitaminkúrát jelent a hajunknak. Az A- és B-vitamin gondoskodik arról, hogy hajunk újra erős és ragyogó legyen.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek