Nyárvégi hajápoló tippek

Nyárvégi hajápoló tippek

A külső környezeti hatások következtében hajunk gyakran válik fakóvá, szárazzá és töredezetté.


A problémát nem lehet rendszeres hajmosással megoldani, fontos a megfelelő kondicionálás is.

Azt nem nagyon tudjuk elkerülni, hogy a környezeti hatások károsítsák a hajunkat. Ha azonban megfogadja tanácsainkat, tökéletesen sima és selymes frizurát varázsolhat magának.

1.    Előkezelés
Még szárazon kenjünk a hajunkra kókuszolajat: 2-3 evőkanálnyi mennyiséget oszlassunk el a száraz hajunkon, és dörzsöljük be a fejbőrünkbe is, majd így menjünk tusolni. Mosakodjunk meg a szokásos módon, és csak ezután használjuk a számunkra megfelelő sampont és balzsamot. Ez az előkezelés azért jó, mert szárazon a haj jobban magába tudja szívni a tápanyagokat, ráadásul utána a gőz is segít ebben. Ha a nedves hajba masszíroznánk, zsírossá tennénk azt.

2.    Megfelelő hatóidő
A legfontosabb, hogy a megfelelő terméket válasszuk. A különösen száraz hajra olyat ajánlunk, amely hidratál és természetes olajokat tartalmaz. Emellett ne legyen benne alkohol, mert az méginkább szárítja a hajat. A balzsamot hagyjuk a hajunkon legalább 2-3 percig. Ezalatt az idő alatt leborotválhatjuk a lábunkat, vagy csak élvezhetjük a meleg, párás zuhanyfürdőt.

3.    Fodrászok tippje
A több nem mindig jobb. Ne tegyünk túl sok balzsamot a hajunkra és az is fontos, hogy sose kerüljön belőle a fejbőrünkre, mert az, a haj zsírosodásához vezethet. Elég a hajunkra, és főleg a végekre tenni belőle. Amikor kiöblítjük, csak annyira mossuk ki, hogy hajunk még selymes maradjon. Így könnyebb lesz fésülni is, és nem roncsolódnak a hajvégek.

4.    Egy kis plusz
Ha úgy érezzük, hogy extra kondicionálásra van szüksége hajunknak, akkor mindenképpen olyan terméket használjunk, amely természetes alapanyagokból áll: jótékonyan hat például az argánolaj, amely nem nehezíti el és nem teszi zsírossá a hajszálakat. Ha megfelelő minőségű balzsamot használunk, akkor még hajlakkra sem lesz szükségünk, mert pontosan úgy fog állni a hajunk, ahogy szeretnénk.

5.    Fésülés
Széles és ritka fogazatú, úgynevezett bontófésűt használjunk! Ne föntről lefelé, hanem mindig alulról felfelé haladjunk, és óvatos mozdulatokkal oldjuk ki a gubancokat. Így nem fogjuk húzni a fejbőrünket, és nem fognak töredezni a hajvégek sem.

6.    Szárítás
A túlságosan forró levegő szárítja a hajat, így mindig csak langyosra állítsuk a hajszárítót. Ne legyen túl forró, és ne tartsuk túl közel sem a hajunkhoz!

Head & Shoulders Moisturizing Scalp Care
Head & Shoulders Moisturizing Care Korpásodás Elleni Sampon
(22)

Head & Shoulders Moisturizing Care Korpásodás Elleni Sampon

Fedezze fel most!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

rolyssss

Jelentett

szuper jó cikk. sokat segített

  • Jelentem

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek