Töredezett haj ápolása

Töredezett haj ápolása

A hajtöredezés elleni küzdelem a nők több mint felének okoz fejtörést.


Sok módszer van a megelőzésre, de akkor is van megoldás, ha már túl késő, és csak csökkenteni vagy elhárítani lehet a problémát.

A töredezett haj problémájával nem kell rögtön a fodrászhoz rohanni. Ha nem extrém módon rossz a helyzet, az olló helyett léteznek kíméletesebb megoldások is a probléma ellen.

Mi okozza?
A hajtöredezést több probléma okozhatja. Lehet a hajhagyma betegségének jele, és egyéb mechanikus behatások (intenzív fésülés, kefélés, tupírozás, hajgumi által kifejtett húzóhatás) eredménye is. Természetesen a forró levegős szárítás, a túl gyakori szőkítés vagy erős festés sem tesznek jót. Ha azonban ezek közül egyik sem illik ránk, akkor a hajtöredezés okát a túlzott stresszben és a helytelen táplálkozásban kell keresnünk.

Pantene Nature Fusion Strength & Shine balzsam
Pantene Nature Fusion Strength & Shine balzsam
(1)

Pantene Nature Fusion - Strenght & Shine termékek

Fedezze fel most!

Mit tehetünk ellene?

  • Ha nem feltétlenül szükséges, ne fessük a hajunkat! Ha mégis muszáj, hajfesték helyett használjunk inkább hajszínezőt.
  • Ne mossuk a hajunkat túl sűrűn! A gyakori hajmosás ugyanis roncsolja a hajszálak szerkezetét és természetes védőrétegét (minden másnap bőven elég).
  • Hajmosáskor ügyeljünk arra, hogy szilikonmentes sampont használjunk, mert ez kíméli a hajat.
  • Csak akkor fésüljük meg a hajunkat, ha már egy kicsit megszárítottuk, mivel a nedves haj fésülése roncsolhatja a szálakat. Fésűnk természetes anyagból legyen, és mindig lentről kezdjük el kibontani a tincseket felfelé, ne pedig fordítva!
  • A sejtregeneráló hatásáról ismert körömvirág-tinktúra és a sűrűre főzött csalántea keverékéhez adjunk egy kanálnyi almaecetet, és ezt dörzsöljük be a frissen mosott, törülközőszáraz hajunkba és fejbőrünkbe. Fontos, hogy ne mossuk ki a hajunkból!
  • Azzal is óvhatjuk tincseinket, ha selyemből készült párnahuzatot használunk.
  • Ahhoz, hogy a hajunk egészséges legyen, nem elég külsőleg beavatkoznunk. Belülről is segíthetjük a regenerálódást, ha megfelelő mennyiségű A-, B-, F- és G-vitamint, valamint vasat és cinket juttatunk a szervezetünkbe.
  • Minden nap tegyünk egy kanálnyi kovaföld port egy pohár vízbe, és igyuk meg. Ha nem jó az íze, válasszunk kovaföldkapszulát. Mindez természetes módon segít meg erősíteni a hajat és a körmöket egyaránt.
  • A hajvégápoló szérum megakadályozza a további töredezést, és ápolja a végeket. Sokat javít a látványon, így érdemes minden hajmosás után használni!


Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által