Időtlen divatkellékek

Időtlen divatkellékek

Vajon miféle klasszikus darabokat és kiegészítőket találhatunk édesanyánk szekrényében?


„A divat múlandó, a stílus azonban örök” - legalábbis Yves Saint Laurent szerint. Mielőtt legközelebb vásárolni indulnánk, végezzünk kutatást a múltban, hátha találunk valahol néhány igazán klasszikus darabot.

A trendek jönnek-mennek, az időtlen dizájnok azonban évtizedeken át is hódítanak. Audrey Hepburn színésznő az „Álom Luxuskivitelben” című filmjében ugyanolyan jól fest ma is abban a gyönyörű fekete ruhában és hercegnőhöz illő magassarkúban, mint 1961-ben, vagyis több, mint 50 évvel ezelőtt. A használt ruha boltokban szintén bukkanhatunk retro darabokra: az 1940-es évek fürdőruháitól kezdve a ’70-es évek disco viseletéig bármi kezünkbe akadhat, ami szórakoztató újrahasznosítási lehetőségekkel kecsegtet.

Ami azonban még ennél is jobb, elképzelhető, hogy valahol a mama szekrényében is fekszik elrejtve egy igazi kincsesládikó, telis-tele kinőtt ruhadarabokkal, különleges alkalmakra váró kézitáskákkal, vagy szentimentális okokból megőrzött, de az idők során elfeledett csecsebecsékkel. Új szemmel ez a kollekció ismét életre kelhet, és pénztárcánk terhelése nélkül megtölthetjük ruhásszekrényünket nélkülözhetetlen alapkellékekkel.

Keresse az alábbi időtlen darabokat és fedezzen fel új módszereket gardróbjának bővítésére múltbéli kincsek segítségével!

Tetőtől-talpig
A krém- és fekete színhez hasonló semleges árnyalatok, a használt ruhaboltok leggyakoribb előfordulói. Az anyag gyakran elárulja származásának időszakát - a bársony, a szatén, a műselyem, a krinolin vagy a zsenilia egytől egyik egy meghatározott évtizedet jellemeznek. A rejtett gombokhoz vagy kézzel varrott mintákhoz hasonló kifinomult részletek adják a ruha időtállóságát és kiemelkedő megjelenését. Íme néhány maradandó darab, amit mindenképp érdemes beszerezni:

 • selyemsál
 • kasmír pulóver
 • tengerészkék blézer
 • színes egyberuha
 • gabardine szoknyás ruha
 • koktélruha
 • western csizma
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Kellékek – egy méret mindenre jó
Mivel egyre népszerűbbek a klasszikus ruhák és kiegészítők, mindezekhez szüksége lesz a hozzájuk illő ékszerekre is. Keressen 60-as évekbeli mandzsetta karkötőt, illetve ezeket az örök darabokat:

 • mechanikus óra
 • gyöngynyaklánc
 • mintás bőrpénztárca
 • ékkő bross
 • türkiz színű indián ékszerek

Divattervezők az évtizedek során
A nagy nevű dizájnerek alkotásainak értéke csak nő az idő előrehaladtával, így nehezen tudunk mellényúlni, amennyiben egy jól ismert márkanév egyik ikonikus darabja mellett döntünk. Állítólag egyesek még bolhapiacokon is kötöttek elképesztően jó üzleteket egy-egy értékes darabra, de minden bizonnyal a nagyi is szívesen osztozna kincsein. Minden korszaknak megvannak a maga jellegzetes darbjai, s ezeket akár kombinálhatjuk is:

1920-as évek: gyöngyökkel kirakott ruhák, selyemköntös és palást
1930-as évek: bakelit karkötők, díszes hajtűzők, buggyos ujj
1940-es évek: Nylonblúzok, nagymintás ruhák
1950-es évek: Macskaszem-napszemüveg, lódenkabát, micisapka, hosszú szoknya
1960-as évek: Düftinkabát, gloknis szoknya, svájcisapka, komplé
1970-es évek: Rocksztárokat ábrázoló póló, velúr mellény, Jackie O napszemüveg
1980-as évek: Punk csizma, Hollywood napszemüveg, tűsarkú
1990-es évek: Designer selyemblúz, farmerdzseki, cowboy ing

Időtállási teszt tippek:
Vigyázzunk “új”, régi darabjainkra, hogy azokat még a következő generáció is használhassa. Próbáljuk fel a ruhadarabot, hogy lássuk passzol-e méretünkhöz. Nézzük át alaposan az anyagot, lyukak vagy foltok után kutatva, hátha javításra van szükség. Amennyiben van rá mód, a gépi mosás helyett válasszuk a kézit, ugyanis bizonyos vegyszerek kárt tehetnek az anyagban. Anyu biztosan el lesz ragadtatva mikor meglátja nyakunkban elegáns sálját. Talán még örökre ,,kölcsön’’ is adja!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által