Kéz- és lábápolás

Kéz- és lábápolás

A kéz- és lábápolás nem is olyan nagy ördöngőség. Az alábbiakban néhány erre vonatkozó tanáccsal szolgálunk Önnek.


A családi költségvetés visszaszorítása érdekében, nem kirívó eset, hogy elsőként a “luxus” dolgokat iktatjuk ki.  Míg korábban a családi kassza lehetővé tette hogy néha eljárjunk fürdőbe, vagy manikűröshöz, pedikűröshöz, ma már mindezeket kiiktattuk a „programok” közül.

Mindez persze nem jelenti ezt, hogy mostantól nem kell magunkkal törődnünk. Épp ellenkezőleg!

A jól ápoltság alacsonyabb jövedelem mellett is mindig fontos marad, mindössze a módszeren kell változtatnunk.

Még ha nem is tartja magát kifejezetten ügyesnek e téren, higyje el: a kéz és lábápolás valóban nem nagy ördöngőség.

Mindig szenteljen figyelmet a kezeire! A manikűrözés mellett ügyeljen arra, hogy a háztartási munkák (pl. mosogatás) elvégzése közben gumikesztyűt visel, és lehetőleg kézkímélő szereket használ.

Használjon hidratáló kézkrémet, különösen a téli időszakban, amikor nagyobb az esélye annak hogy a bőr kiszárad, berepedezik. Bevált módszer, hogy egy apró tégelyben mindig magunknál tartunk némi kenőcsöt, amelyet szükség esetén előkaphatunk (akár naponta több alkalommal is.)

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A lábápolás legyen egyszerű és hatékony. Reszelő segítségével távolítsa el a bőrkeményedéseket és az elhalt bőrt. A műveletet lehetőleg zuhanyozás után végezze, amikor lábai “felpuhultak” a forró víz alatt. Ezt követően szárítsa meg és vastagon kenje be hidratálókrémmel. Húzzon a lábaira pamutzoknit, és ha a krém beivódott, selymes és puha marad tőle. 

Különösen fontos mindezt nyáron megtennünk, amikor nyitott szandálban járunk, és a láb jobban ki van van téve a kiszáradásnak, keményedésnek.

Az otthoni manikűrözésnél a körömágy felpuhításához áztassa be kezeit és lábait meleg vízbe, amelybe semleges folyékony szappant tesz.  Ezt követően, körömvágó csípő olló segítségével vágja le körmeit a kívánt hosszúságra, manikűrollóval pedig távolítsa el a körömre nőtt puha bőrt.

Bőrtoló pálcikával tolja hátra a körömágybőrt, majd szárítson alaposan kezet és lábat. Fesse ki körmeit kedvenc körömlakkjával, majd vigyen föl egy színtelen fedőréteget is. Hagyja a lakkot megszáradni, majd használjon krémet a hidratáláshoz.

S íme, elkészült az otthoni manikűr és pedikűr segítségével tökéletesen ápolt kéz és láb! 

Önnek is vannak a kéz- és lábápolásra vonatkozó ötletei? Ossza meg őket másokkal! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által