Nyári hajápolás

Nyári hajápolás

Enrico Mariotti hajszobrász most elárulja, hogyan óvhatjuk meg nyaralás közben is a frizuránkat a megfelelő termékek használatával annak érdekében, hogy hajunk sima és erős maradjon még a napsütésben is.


Nap, tengeri só és klór. A nyár felborítja hajunk természetes egyensúlyát és megfakítja szépségét.
Az ultraibolya sugárzás oxidálja a pigmenteket és elsárgítja a haj színét, ami a hajrostok természetes védőrétegét is károsíthatja, így a hajszálak méginkább ki vannak téve a nap okozta káros hatásoknak. A napsugárzás csökkenti a haj lipidrétegét, amitől az elgyengül és megfakul. A tengeri só erős szárító hatással bír és szintén hozzájárul a haj megfakulásához. Mindennek az eredménye, hogy hajunknak nemcsak a színe kopik meg, de pár hónap elteltével száraz és drótszerű külsőt ölt, veszít a rugalmasságából és töredezésnek indul.

Fő a védelem!
Napsütésben hajunk egészségmegőrzésének első számú szabálya, hogy megóvjuk a sugárzástól. A sapka, napernyő és sálak használata mindenképp segít, azonban nem elegendő. Használjunk hajápoló olajat és spray-t, amelyet a hajtőtől a hajvégekig vigyünk föl hajunkra mielőtt a napra vagy a tengerbe mennénk. Azonban ügyeljünk arra, hogy ezek a termékek - ellentétben a bőrön alkalmazott napvédőszerekkel – rövi ideig hatnak, mivel eloszlatásuk nehezebb a haj teljes felületén, illetve nem mindig tapadnak meg a külső hámrétegen..
Egy másik bevált gyakorlat, hogy hajunkat az úszást követően átöblítjük tiszta vízzel, mely során eltávolítjuk a hajszálakon megtapadt sót. S végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg tápláló ételek fogyasztásáról sem, amelyek cinket, szeléniumot és B vitamint tartalmaznak.

Fontos, hogy a nap végén mélyen hidratáljuk és tápláljuk a hajunkat!
A napsugárzás okozta káros hatásokkal szemben elengedhettlen fontosságú, hogy esténként rendszeresen használjunk olyan hidratáló és revitalizáló termékeket, amelyek helyreállítják a külső háréteg megfelelő állapotát, és kellő mennyiségű nedvességet juttatnak a hajrostokba. A sampon és balzsam használata ugyan továbbra is fontos, azonban gyakran, legalább kéthetente hasznájunk tápláló pakolásokat! Hogy melyik termék az ideális? Amelyik összetevőkben gazdag, helyreállítja a haj természetes egyensúlyát és szuper gyorsasággal visszaadja a haj puhaságát és élénkségét. Hosszú haj esetében lefekvés előtt tanácsos a hajápoló spray használata, amely növeli a haj vitalitását és kellően előkészíti a hajat a reggeli formázáshoz.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Két apró titok, két lenyűgüző frizura
Gyorsan elkészíthető, ragyogóan mutató nyári frizura? Íme két javaslat: rövid vagy közepes hosszúságú haj esetében, széles fogazatú fésű és erős tartást biztosító hajzselé segítségével alakítsunk ki divatos külsőt. A mosást és szárítást követően válasszuk el oldalt a hajunkat, majd dolgozzunk el benne hajzselét, hogy kissé fiús, nedves frizura hatást érjünk el, amely különösen trendi a nyári estéken.
A közepes hosszúságú haj megformázásához a hajmosás után dörzsöljünk a hajunkba kb. golflabda nagyságú habot, majd hagyjuk természetesen megszáradni. A volumennövelő hatás kiemeli a frizura vágását és a hajtincsek mozgását. Ez, szintén egy kellemes nyári hajviselet a meleg napokra.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által