Patchwork-család - Táblázat szerint élni boldogan

Patchwork-család - Táblázat szerint élni boldogan

„Te gyereked, én gyerekem, mi gyerekünk.” Talán ez is lehet a jelmondata egy mozaik családoknak, ahol szervezett élettel új esélyt kap mindenki a boldogságra.


Mozaik-család
A válás után egészen új élet kezdődik mindenki számára. Új szerepek, új helyzetek, s miközben a régi, megszokott szálakat elengedjük, egészen új lehetőségekkel találhatjuk magunkat szemben. És váratlan szituációkkal is. Új párunkkal új családtagok is érkezhetnek, akikkel együtt kell működnie az újdonsült nagycsaládnak. A patchwork-családokat nem véletlenül nevezik úgy, ahogyan az anyag foltocskákból összevarrt takarókat. Jól érzékelteti a név, hogy a sok kis apró darabból, hogyan áll össze egy szép, egész dolog, akár a mozaikcsaládoknál. Mindenki hozzátesz valamit ahhoz, hogy a közös élet újra egész legyen.

Édes mostohák
A jól működő hétköznapokért azonban mindenkinek dolgoznia kell. A tolerancia, az egymás iránti tisztelet, valamint a magasabb tűréshatár nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egymástól teljesen különböző emberek boldogan éljenek egymással. A másik gyerekének az elfogadása, valamint a „mostohatestvérek” és „mostohák” elfogadása, megértése nem könnyű feladat. Mindenkinek meg kell találnia a szerepét, a helyét a családban, a felmerülő problémákat és feszültségeket pedig higgadtan, megértően kell kezelnie mindenkinek.

Káosz, vagy mozgalmas élet?
Ha egyik napról a másikra több gyerek kerül a családba, már önmagában is megszaporodnak a házon kívüli (és „belüli”) programok. A különböző iskolák, ovik, a délutáni programok, a kötelező megjelenések és befizetések egyik pillanatról a másikra zúdulhatnak az „új anyukák”, vagy az „új apukák” nyakába, néha egészen úgy érezhetik a szereplők, hogy egy őrült rodeóba kerültek. Nem is beszélve arról a problémáról, ami a gyerekek időszakos látogatásával jár együtt, a régi párokkal egyeztetve, attól függően, hogyan alakul a láthatása a gyerekeknek. Kié lesz a következő hétvége, hány gyerek lesz éppen itthon és mikor lesz egy szabad esténk? Nem egyszerű észben tartani sem a beosztásokat, kivitelezni pedig különösen.

Szigorú beosztás?
Elérkezhet az a pont, amikor egyszerűen nem látják át a káoszt a családtagok. Ezenkívül a hétköznapok szervezése miatt is fontos, hogy mindenki tudjon a családtagok különböző programjairól,pontos időbeosztás nélkül lehetetlen lenne bármilyen programot is tervezni. A legjobb segítsége a patchwork-családnak egy táblázat- családi menetrend lehet, ahová több hétre előre feljegyzi mindenki a legfontosabb időpontokat és helyszíneket névvel ellátva.

Persze nemcsak a különböző programok miatt kell figyelni a szervezésre, a béke érdekében arra is törekedni kell, hogy a gyerekek ne legyenek mindig együtt. Nem azért, mert nem szeretik egymást, a több figyelem miatt is érdemes néha külön-külön is fogadni az egyes családokból érkező gyerekeket.

Ne feledjük, legyünk rugalmasak, adjunk esélyt az új élet és az új, színes család boldogságának! Megéri.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által