Rátétmintás lányka ruha

Rátétmintás lányka ruha

A kislányok imádni fogják ezt az aranyos kis ruhát. Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket és varrja meg szeme fényének!


Rátétmintás lányka ruha
Méret: kétéves korú kislányok számára
Magasság: 92cm
Mellkas méret: 54cm

Amire szüksége lesz:

 • Rátétminta – letölthető innen
 • 60 x 120cm-es mintás pamut anyag a ruhához
 • A pamutanyagtól elütő mintájú 35 x 50cm-es textildarab
 • 50cm vékony, rávasalható merevítő közbélés
 • Az anyaggal megegyező színű varrócérna
 • 5 db 15mm átmérőjű gomb

Fontos! A váll- és oldalvonalaknál 1 cm széles ráhagyással dolgozzunk. A nyakrész és a hónaljkivágás esetén nincs ráhagyás, mivel itt ferdepánttal dolgozzuk el a széleket.

Elkészítése

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
 1. A letölthető mintát nagyítsuk a megfelelő méretre tizedes beosztású, négyzethálós szabásminta papíron. A négyzethálón egy négyzet 1 x 1cm-t jelent. Vágjuk ki a pamutanyagból a ruha szabásmintáját és vigyük át a rátétmintára vonatkozó jelöléseket is. A másik anyagdarabból vágjunk ki 3 db 25mm széles ferdepántot: egy 45cm hosszút és két 32cm hosszút. Ugyanebből az anyagból vágjunk ki egy 14 x 14cm-es négyzet alakzatot és varrjuk a merevítő közbélést a négyzet fonákjára. Vasaljunk közbélést az egymással szembe fordított hátlapok egyenes oldalaira is (itt lesznek a gomblyukak és a gombok) és overlock öltéssel dolgozzuk el a széleket.
 2. A szív alakzatot rajzoljuk rá a már kivágott négyzet alakú textildarab színére, majd helyezzük a ruha előlapjának színére és tűzzük meg. Egyenes vonalban varrjuk át a szív alakzat körvonalát, majd közvetlenül a varrás mellett vágjuk le a fölösleges anyagot. Állítsuk a varrógépet cikkcakk öltésre és kis öltéshosszúságra, úgy, hogy vékony ferde gobelinöltést kapjunk, és varrjuk körbe a motívumot. Fontos, hogy az öltések teljesen befedjék a minta szélét.
 3. Készítse elő a ferdepántokat: a szalagok széleit hajtsa be úgy, hogy középen találkozzanak, majd vasalja le őket.
 4. A vállrészeket varrjuk végig, majd overlock öltéssel dolgozzuk el és vasaljuk le. A ruha hátlapjait egymással szembe helyezve fonákjukon vasaljuk le és a nyakvonalnál tűzzük meg. Egyik végénél nyissuk szét a 45 cm hosszú ferdepántot és tűzzük a nyakvonalra úgy, hogy két végénél 1.5 cm-t hajtsunk át az anyag fonákjára. A ferdepántot a hajtásvonal mentén tűzőöltéssel varrjuk a hátlap színére majd fordítsuk át a hátlap fonákjára és tűzzük meg. Kezünket a behajtáson tartva tűzőöltéssel varrjuk a pántot színével kifelé a ruha hátlapjára.
 5. A fentiek szerint varrjunk ferdepántot a hónaljkivágásokra is, de itt ne hajtsunk be 1.5 cm-t a végeknél. Varrjuk meg az oldalrészeket, overlock-öltéssel dolgozzuk el és vasaljuk le. Kis reteszvarrással erősítsük meg a varrás tetejét, hogy a ferdepánt ne kunkorodjon fel.
 6. Overlock öltéssel dolgozzuk el a ruha alját és hajtsunk fel egy 1.5 cm-es szegélyt, majd tűzőöltéssel varrjuk meg.
 7. A szabásminta alapján jelöljük be a gomblyukak helyét és varrjuk körbe. Végül varrjuk fel a gombokat.


Ajánlott bejegyzések:

Csináld magad ajándék
Készítsünk olyan ajándékokat, amelyek elővarázsolják szeretteinkben a szunnyadó kreativitást.


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által