5 kérdés, amelyet érdemes feltennie...

5 kérdés, amelyet érdemes feltennie...

...édesanyjának, orvosának, mentorának és pénzügyi tanácsadójának.


Édesanyjának

1. Mennyi ideig tartott amíg teherbe estél? Ha édesanyja nehezen esett teherbe, Önnek is nagyobb eséllyel kell szembenéznie hasonló nehézségekkel – főként, ha a probléma a peteéréssel vagy endometriózissal volt kapcsolatban, mivel ezeknél erős a genetikai háttér.

2. Anyukád egészséges volt? Még ha nagymamája él is, Ön valószínűleg túl fiatal ahhoz, hogy emlékezzen arra, hogy nagymamájának voltak-e depressziós tünetei, vagy hogyan tért át új étrendre amikor orvosa a cukorbetegség kockázatára hívta fel a figyelmét. Nagyi egészségügyi hátterének ismeretében már jóval a tünetek megjelenése előtt változtathat életstílusán.

3. Van végrendelete? Ezt édesapjától is kérdezze meg. Szüleivel valószínűleg a halálról és a pénzről a legnehezebb beszélnie, de ha még életükben választ kap ezekre a kérdésekre, a rengeteg ügyintézés nem fogja megzavarni a gyász idejét. Ebben a beszélgetésben egyéb kérdéseket is tegyen fel, mint pl. ‘Hol tartod a fontos iratokat?’ vagy ‘Koporsós vagy urnás temetést szeretnél?’ Végül igyanak egy felest (vagy egy csésze nyugtató teát)!

4. Mi volt életében a legnehezebb döntés? Ez a kérdés egy olyan beszélgetéshez vezethet, amely hasonló helyzetben segíthet Önnek: legyen szó az anyává válásról, a válásról, munkahelyi helytállásról vagy a gyermekkori nehézségekkel való szembenézésről.

5. Miben tudok most én Neked segíteni? A válasz akár az, hogy ‘taníts meg arra, hogyan kell zenét letölteni’ vakár hogy ‘ne hagyd itt a gyerekeket minden szombat este’, ezzel a kérdéssel lehetővé teszi édesanyjának, hogy elmondja mire van szüksége kapcsolatuk jelen szakaszában, és ez minden anyáknapi meglepetésnél többet ér!

Orvosának

1. Valóban szükség van erre a vizsgálatra? Orvosa saját védelme érdekében minden lehetséges vizsgálatot elvégez Önön, egy alkalmas pillanatban kérdezzen rá, hogy az adott vizsgálat valóban szükséges-e és hogyan segít.

2. Hogyan hat ez a gyógyszer? Amikor köhögéssel (vagy kiütéssel, gyomorfertőzéssel) elmegy orvosához és recepttel a kezében távozik, mennyire van tisztában azzal, hogy miért épp az a gyógyszer segít és mi a hatásmechanizmusa? Legjobb, ha megkérdezi.

3. Megfelelő a testsúlyom? Ha aggasztja a súlya, kérdezze meg orvosát. Így megkapja a szükséges választ és elkerülheti azt a drámát, amelyet akkor érezne, ha édesanyja, testvére vagy párja szembesítené a problémával!

4. Kaphatok valamilyen kedvezményt? Semmit nem veszíthet, ha kedvezmény vagy kedvezőbb fizetési mód iránt érdeklődik.

5. Ön kihez küldené az édesanyját? Ön kihez küldené az édesanyját? Amennyiben orvosa szakorvoshoz irányítja, kérje meg, hogy ahhoz küldje, akire rábízná a saját édesanyját (és ne ahhoz a kollégájához, aki egyszerűen csak ugyanabban a kórházban rendel).

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Mentorától (vagy példaképétől)

1. Mi jelentette a nagy áttörést? Lehet a válasz egy kevésbé jól fizető, de remek körülményeket biztosító munka elfogadása, vagy egy borsos árú tanfolyamra való jelentkezés, ebből megtudhatja, hogy mi volt az a pont, ahol mentora életében ‘beindultak a dolgok’.

2. Mi volt a legnagyobb buktató? Sikerei csúcsán lévő mentoráról nehéz elképzelni, hogy valaha rossz döntést hozott, elszalasztott egy lehetőséget vagy nehéz választás előtt állt. Pedig jó eséllyel pont ez történt. Ezt hallva Ön is több önbizalommal halad majd tovább az úton és a kis sikertelenségeket is másként fogja megélni.

3. Kit hívjak meg ebédre? Azáltal, hogy megkérdezi annak az öt embernek a nevét, akivel mentora szerint érdemes kapcsolatba lépnie, nemcsak kapcsolati rendszerét bővíti, hanem arról is elképzelést alkothat, hogy példaképe kiket (és milyen tulajdonságokat) értékel és tisztel.

4. Mi az az egy dolog, amit másképp kellene csinálnom? Ha azt kérdezi meg, hogy általában mit csinál rosszul, jó eséllyel kitérő választ fog kapni. Ezért jobb, ha egyetlen dologra kérdez rá, amit másként is csinálhatna – mentora így nem fogja kellemetlennek érezni, hogy őszinte választ adjon.

5. Miből merít ihletet? Kérjen konkrét választ – egy adott TED előadás (www.ted.com), amelyet többször megnézett vagy egy olyan személy, aki kivétel nélkül mindig ösztönzőleg hat rá? Kérdezze meg, hogy mi és ki mozdítja ki a mindennapi munkavégzés monotóniájából.

Pénzügyi tanácsadójától

1. Hogyan fekteti be a pénzét? Mivel tőle fog pénzügyi tanácsot kérni, bölcs dolog megkérdezni, hogy Ő maga mit csinál a saját pénzével. Bár prioritásaik valószínűleg mások és így Önnek más befektetési stratégiára lesz szüksége, jobban bízhat tanácsadójában, ha tudja, hogy ő maga jól megalapozott terv alapján kezeli a saját pénzét.

2. Hogyan fogok ezzel pénzt keresni? Igen, tudja, hogy a befektetése (remélhetőleg!) megtérül, de hogyan? És mikor? Bár senki sem garantálhatja a sikert (és ne is higgyen annak aki ezt teszi), ködös válaszoknál többre van szükség.

3. Mennyiért dolgozik? Kapjon óradíjat, a cége által fizetett havi fizetést, vagy az Önnek eladott termék (pl. biztosítás) utáni járulékot, tudja meg, hogy az Ön pénzéért felelős ember mennyit kap ezért.

4. Mi volt eddig a legjobb pénzügyi döntése? A válasz alapján megismerheti tanácsadója pénzügyi módszertanát és hozzáállását, amely az “eladási szövegből” nem derülne ki.

5. Rögzíthetnénk ezt írásban is? Bár ez természetes, ne felejtsen el mindent írásban kérni, mivel így elkerülheti az egymásra mutogatást, ha esetleg nem jól alakulnak a dolgok.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által