8 dolog a hajfestéshez, amit jó ha tudunk

8 dolog a hajfestéshez, amit jó ha tudunk

Egy kiváló hajszín eléréséhez az előkészületek már a hajfestékdoboz felnyitása előtt megkezdődnek.


Íme néhány dolog, melyeket nem árt tudnunk mielőtt nekilátunk a hajfestésnek.

BEFOLYÁSOLJA-E A HAJ HOSSZÚSÁGA A FELVITT HAJFESTÉK MENNYISÉGÉT?

Igen. Amennyiben hajunk hosszabb, mint vállig érő, vagy nagyon dús, elképzelhető, hogy a teljes festéshez két doboz hajfestékre is szükségünk lesz. Ne feledjük, hogy a hosszú haj végei több festéket szívnak magukba, ezért a hatóidőt is másképp kell kalkulálnunk. A hajvégeket nem kell minden festés alkalmábal befednünk.

SZÁMÍT-E A HAJ TÍPUSA?

A haj típusa a hatóidőt, illetve a hajfestés módszerét befolyásolja. A haj textúráját illetően fontos kérdés, hogy a hajszálak vastagak, (nagyobb az átmérőjük) avagy vékonyak (kicsi az átmérőjük). A vastagabb hajszálak általában több festéket szívnak magukba, így hosszabb hatóidőt is igényelnek; a vékonyszálú haj pedig ennek az ellenkezője, vagyis kevesebb hatóidőre van szüksége a festéshez. A száraz, vagy dauerolt hajat szintén gyorsabban lehet befesteni. Mivel a hajfestés hatóidejét számos tényező befolyásolja, ezért mindenképp a tincspróbát javasoljuk – ez egy jó módszer a hajfesték hatóidejének meghatározására. 

A VÁGÁST ÉS A DAUERT A HAJFESTÉS ELŐTT VÉGEZZÜK?

A hajfestés előtti hajvágás gondoskodik arról, hogy az új hajszín mindenütt, teljes pompájában látható legyen. Ráadásul, a festés kiemeli az új frizura formáját.

Ugyanez vonatkozik a dauerra. Először a dauerolást végezzük el, hogy az ne változtathassa meg a frissen felvitt hajfesték színét. Amennyiben tartós hajfestéket kívánunk alkalmazni (amely a lenövésig vagy a következő festésig kitart), várjunk 7-10 napot a dauer és a festés között és legalább egyszer mossunk hajat mielőtt nekilátunk a hajfestésnek!

Némely hajszínező festéket (amely többnyire 8-12 vagy 28 hajmosás erejéig marad a hajon) már a dauerolás napján is használhatunk – feltétele a fejbőr irritáció nélküli, megfelelő állapota. A csomagoláson feltüntetett használati útmutatót a biztonság kedvéért mindig olvassuk el! Bármelyik megoldást is választjuk, a hajfestés előtt végezzünk tincspróbát! A dauer és bizonyos hajápoló termékek porózusabbá változtatják a hajszálakat, melynek következtében a hajfesték gyorsabban felszívódik.   

MOSSAK-E HAJAT A HAJFESTÉS ELŐTT?

Általában nem célszerű közvetlenül a hajfestés előtt megmosni a hajunkat, mivel a sampon eltávolítja róla azokat a természetes olajokat, amelyek védelmet nyújtanak a fejbőrnek a festés során

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Amennyiben hajszínező festéket (amely 8-12 vagy 28 hajmosás erejéig marad a hajon) használunk, akkor a hajszínezést megelőző 12-24 órában mossunk hajat; ha pedig tartós hajfestékkel festünk hajat (amely a lenövésig vagy az újrafestésig tart), akkor legalább 1 napnak el kell telnie a festés és a hajmosás között. Azonban ha biztosra szeretnénk menni, olvassuk el a használati útmutató erre vonatkozó adatait, hiszen az termékenként eltérő lehet.

KEVERHETEM-E A SZÍNEKET?

Természetesen összeválogathatjuk azokat a színeket, amelyek legjobban illenek hozzánk. Azonban a szép végeredmény érdekében olyan melírt alakítsunk ki, amelyben a színek 2-3 árnyalatnál nem sötétebbek vagy világosabbak egymásnál. Más szóval nem célszerű pl. a szőkét és feketét egymással keverni. Mindemellett javasoljuk, hogy több árnyalat felvitele esetén használjuk ugyanazt a termékmárkát.

MIKORTÓL SZÁMÍTSUK A HATÓIDŐT?

A hajfesték felvitelétől számítva a hajfestékdobozon feltüntetett hatóidőt kell betartanunk.

KONDÍCIONÁLJAM-E A HAJAM A HAJFESTÉS UTÁN?

A legjobb, ha a hajfestékdobozban található kondícionáló készítményt használjuk. Ennek az az oka, hogy a csomagban található balzsamot kifejezetten az adott hajszínhez fejlesztették ki, amely segít fokozni a haj puhaságát és ragyogását.

MIKOR FESSEM BE ÚJRA A HAJAM?

A 28 hajmosás erejéig tartó féltartós hajfesték mindennapos hajmosás mellett körülbelül 4 hétig tart. A tartós hajfesték (amely a lenövésig illetve az újrafestésig megőrzi színét) használata során a lenövést követően, vagyis 4-6 hét elteltével kell újra festenünk. Amennyiben csak a haj tövét festjük be újra, nem kell amiatt aggódnunk, hogy az újrafestés megváltoztatja a haj alapszínét.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által