Stresszmentes családi ünnepek: karácsony │ Everydayme

A legjobb módszerek az ünnepi feladatok stresszmentes szervezéséhez

Hogyan intézzük úgy teendőinket, hogy maradjon időnk élvezni is az ünnepeket?


Küzdjön meg a végeláthatatlan karácsonyi teendőkkel az alábbi, néhány egyszerű lépés segítségével, hogy a kapkodásban ne vesszen el az ünnep hangulata!

Ajándékkártyák írása, fadíszítés, otthoni dekoráció, karácsonyi sütemények készítése,  ajándékvásárlás és csomagolás, családlátogatás, a karácsonyi lakomára történő felkészülés... Mindez és még több, a szokásos hétköznapi teendők mellett soknak bizonyulhat. A rengeteg ünnepi elfoglaltság közepette csoda, ha mindent teljesíteni tudunk, különösen, hogy ezek az év legrövidebb napjai.

Jó ideje éri az a vád a karácsonyt, hogy  felszínessé vált és a vásárlási őrület közepette elvesztette valódi jelentőségét és varázsát.  A rengeteg feladat és a zsúfolt üzletekben történő vásárlás könnyen elvonhatja figyelmünket a hangulatról, noha mindannyiunkban él az emlék a karácsony különleges élményeivel kapcsolatban: a kályhában pattogó tűz, a fahéj és a beigli illata, a „Mennyből az angyal“, a hóesés, és a gyönyörűen csomagolt ajándékok.. A nyomás, hogy ezeket újra felidézzük,  minden decemberben ránk nehezedik.

Mindannyian olyan otthonról álmodunk ilyenkor, mely fényekben tündököl melynek közepén ott áll a feldiszített fenyőfa. Ennek előkészítése azonban sok időt vehet igénybe, így felmerül a kérdés: hogyan szervezzük úgy teendőinket, hogy közben marad időnk értékelni a gyerekek arcain felragyogó mosolyt és az öleléseket? A titok nyitja: priorizálás és és szervezés! Ismerősen hangzik?

A szezonális bonyodalmakat segítendő, kérjünk meg valakit, hogy segítsen az üdvözlő lapok megcímezésében, illetve vásároljunk olyan műfenyőt, amely előre fel van szerelve égőkkel. Ezek után sokkal több időnk maradhat megírni a leveleket és fát díszíteni a gyerekekkel.

Mindez a második problémához vezet: a válogatáshoz. Íme néhány módszer a válogatáshoz.

Karácsonyi üdvözlő kártyák

Minden karácsonykor levelek milliói utaznak a postán. Spóroljuk meg magunknak a levélírás fáradságát, helyette küldjünk elektronikus képeslapokat, melyeknek kiválasztása ugyan időt vesz igénybe, mégis gyorsabb, mint a hagyományos képeslapok megírása, postázása.

Ajándékvásárlás

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Utolsó pillanatban kell ajándékot vásárolni egy ügyfélnek, kollégának, főnöknek vagy rég látott unokatestvérnek? Szemezgessünk a pénztárcánkhoz méretezett üzlet kínálatából és vásároljunk előre csomagolt, kártyával ellátott ajándékot! Amennyiben konkrét kérésnek szeretnénk eleget tenni és nem találjuk a megfelelő színt/méretet, kérjünk segítséget az eladóktól!

A vásárlást az is könnyítheti, ha munkahelyünkön sorsolás alapján, csupán egy emberrel cserélünk ajándékot. Akár családon belül is alkalmazhatjuk. Vannak, akik  kihagyják az ajándékozást, helyette egy bizonyos szervezetnek adományoznak.

Ajándék csomagolás

Az ajándékok csomagolása már a könnyebb feladatok közé tartozik, összességében mégis sok időt vehet igénybe. Hagyjuk, hogy más küzdjön meg ezzel! Számos üzletben már  gyönyörű csomaggá változtatják ajándékunkat, miközben mi a karácsonyi vacsorához szükséges bevásárlást intézzük. Persze az is megoldás lehet, ha szervezünk egy csomagoló bulit, melynek keretében beszélgethetünk a barátnőkkel. Így garantáltan gyorsabban repül majd az idő!

Távolról érkező vendégek

Ha msziről érkeznek rokonok, érdemes fontolóra venni egy profi idegenvezető segítségét. A túra után talán olyan információkkal szolgálnak majd saját városunkról, amit mi magunk sem hallottunk még. Emellett talán különleges programok és asztalfoglalások kedvezményes szervezésében is segítséget nyújthat.

Azáltal, hogy felbérlünk valakit feladataink egy részének elvégzésére, sokkal több időnk marad ajándékokra vadászni szeretteinknek. Bár rosszul hangozhat, hogy másokra bízzuk feladatainkat, egyszer talán mégiscsak érdemes kipróbálni. Talán rájövünk, hogy mi az, aminek az elvégzése tulajdonképpen még hiányzik is, ugyanakkor a gyermekekkel töltött idő mindenképpen értékesebb, mint az amit a bevásárlóközpontban töltünk.

A munkamegosztás szépsége

Ha nem szeretnénk mindent egyedül csinálni, kérjük meg a többieket, hogy szálljanak be a teendőkbe. A feladatokból varázsoljunk összejöveteleket, hogy a munkából csupán szórakozás maradjon. A gyerekek minden évben különleges díszeket készíthetnek saját, illetve nagyszüleik fájára, így csodás emlékekkel tölthetik meg azokat. Kérjük meg vendégeinket, hogy hozzanak magukkal különleges fogásokat és recepteket is. Ezáltal mi is hozzájuthatunk a legfinomabb falatokhoz, és mindenek előtt élvezhetjük a karácsonyt!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test 

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által