A lepedék és a fogkő elleni küzdelem

A lepedék és a fogkő elleni küzdelem

Sokan nincsenek tisztában a lepedék és a fogkő közötti különbséggel és ezek kapcsolatával. A lepedék és a fogkő elleni küzdelem A lepedék a fog felszínén folyamatosan kialakuló, baktériumokkal teli ragacsos, színtelen lerakódás. A lepedék felhalmozódása nem csak a fogak felszíni elszíneződéséhez vezethet, hanem a fogínyproblémák első számú okozója is. A plakk elleni küzdelem a megfelelő szájápolás életen át tartó részét képezi. A plakk a fogmosást követő 4-12 órával kezd kialakulni; ezért fontos a fogápolási higiénia szempontjából a legalább napi kétszeri fogmosás és egyszeri fogselymezés.


Sokan nincsenek tisztában a lepedék és a fogkő közötti különbséggel és ezek kapcsolatával. A lepedék és a fogkő elleni küzdelem

A lepedék a fog felszínén folyamatosan kialakuló, baktériumokkal teli ragacsos, színtelen lerakódás. A lepedék felhalmozódása nem csak a fogak felszíni elszíneződéséhez vezethet, hanem a fogínyproblémák első számú okozója is. A plakk elleni küzdelem  a megfelelő szájápolás életen át tartó részét képezi. A plakk a fogmosást követő 4-12 órával kezd kialakulni; ezért fontos a fogápolási higiénia szempontjából a legalább napi kétszeri fogmosás és egyszeri fogselymezés.

A kalkulusként is ismert fogkő olyan kemény lerakódás, amelyen megtapadnak a fog felületére kerülő szennyeződések és ezáltal a fogak elszíneződnek. A fogkő olyan erősen kötődik a fog felszínéhez, hogy csak fogorvos tudja eltávolítani. A lepedék és a fogkő kialakulása szempontjából jelentős egyéni eltérések mutatkoznak. A legtöbb esetben ez a lerakódási folyamat a kor előrehaladtával egyre gyorsul.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Amit a fogkőről tudni kell
A kálcium és a foszfát kötése révén a fogakon kristályok keletkeznek. ezek a kálcium-foszfát kristályok idővel a lepedéken belül megkeményednek és fogkővé alakulnak. A pirofoszfát nevű kémiai anyagok azáltal lassítják a fogkő kiépülését, hogy megállítják a kristályok növekedését a fogak felületén és megakadályozzák az új kristályok képződését.
Á fogkő kialakulása megállítható:
Ha félévente professzionális fogtisztításban részesül, vagy, fogorvosa tanácsától függően akár gyakrabban.
Ha pirofoszfát tartalmú fogkrémmel mos fogat, mivel a pirofoszfát megtapad a fog felszínén és ezáltal gátolja a fogkő kristályok képződését illetve növekedésést.
Ha blend-a-med Pro-Expert fogkrémet használ, amely szódium-hexametafoszfátot tartalmaz, azaz egy olyan pirofoszfátot, amely összetétele révén nemcsak gátolja a fogkő kialakulását, hanem a fogakon lévő külső elszíneződések kötéseit fellazítva és megszüntetve védelmet alakít ki az elszíneződések kialakulása ellen.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Zoebaba

Zoebaba

Jelentett

baba mosoly pici fogakkal

  • Jelentem

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által