A megfelelő étrend és a fogérzékenység kapcsolata

A megfelelő étrend és a fogérzékenység kapcsolata

A túlérzékenység kialakulásának egyik fő oka a fogzománc kopása, amely a dentin fedetlenné válásához vezet; a túlérzékenységre jellemző éles fájdalmat pedig a dentin irritációja okozza.


A fogérzékenység kialakulásának egyik fő oka a fogzománc gyengülése, amelynek következtében fedetlenné válik a dentin és ennek irritációja éles fájdalmat okoz. ennek elkerülése érdekében a megfelelő szájápolási higiénia mellett fontos a kiegyensúlyozott étrend követése. Bizonyos étkezési szokások közvetlenül hozzájárulnak a fogzománc károsodásához. Ezek főként az alacsony pH értékű ételek és italok túlzott fogyasztásához köthetők, mivel savas kémhatásuk miatt már közvetlenül étkezés után gyengítik a fogzománcot. Ezért az ilyen ételek és italok fogyasztása után várjon legalább egy órát a fogmosással. Helyette addig használjunk szájvizet, amely segít az ételmaradékok és az édes italokban található cukor eltávolításában. Az édes nassolnivalók káros hatásait legjobban úgy minimalizálhatja, ha megfelelő sorrendben fogyasztja a különböző ételeket! Először olyan ételt fogyasszon, amely károsíthatja a fogzománcot. Ezt követően egyen kálciumban és fluoridban gazdag ételeket vagy italokat, mint például tejet, tejterméket, halat, tojást és akár kakót is!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által