Allergia kezelése természetesen

Allergia kezelése természetesen

Emberek milliói szenvednek az allergiától, melynek a tüneteit sokszor olyan gyógyszerekkel enyhítik, amelyek mellékhatásai újabb problémákat vetnek fel. Hogyan enyhíthetjük az allergiát természetes módon?


A legtöbb allergiára kapható gyógyszer a tünetek elnyomásával próbálja orvosolni a már kialakult allergiát, sokkal hatékonyabb azonban, ha a megelőzésre koncentrálunk. A természetes gyógymódok célja tehát az, hogy megelőzzük a szervezet reakcióját még mielőtt az működésbe lépne.

Életmódbeli változtatások
Lehetőleg minél kevesebb időt töltsünk a szabadban, amikor magas a parlagfű pollenszintje a levegőben, ez az időszak augusztus közepétől akár az első fagyokig is elhúzódhat. Óvatosan szellőztessünk otthonunkban is, sokat segíthet, ha egészen aprólyukú szúnyoghálót helyezünk az ablakokra.Ha tehetjük, használjunk légtisztító gépet. Az autóban ne engedjük le az ablakokat utazás közben, a légkondicionáló sokat szűr a levegő pollenszintjén. Vigyázzunk azonban, hogy ne nagyon hűtsünk vele és rendszeresen tisztítsuk! Ha nem kerülhetünk el egy-egy kirándulást allergiaszezonban, kenjünk egy kis petróleumzselét az orrunk alá, amibe megtapadnak az apró pollenszemek.

Omega-3 zsírsavak
Az omega-3 zsírsavak segítségével gátolhatjuk a szervezet gyulladásos válaszreakcióját, fogyasszunk naponta lenmagolajat, amely gazdagon tartalmazza a szükséges mennyiséget. Jó omega-3 zsírsavforrás a tengeri hal, építsük be a táplálkozásunkba a szardíniát, tonhalat, alkalomadtán pedig együnk egy kevés lazacot is.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Rendszeres orröblítés
Látványos enyhülést hozhat, ha az orr nyálkahártyáját rendszeresen tisztítjuk. Készen is megvásárolhatjuk a tengeri sós orrsprayt, de akár otthon is elkészíthetjük, egy bögre meleg vízben oldjunk fel egy fél teáskanál sót. Fecskendő segítségével öblítsük le az apró pollenszemeket az orrból, melyek a szőrszálakba kapaszkodva rengeteg kellemetlenséget tudnak okozni.

Természetes antihisztaminok
A csalán természetes antihisztamin, a legegyszerűbb, ha szárított formában, vagy tablettaként fogyasztjuk el. A gingko biloba, azaz a páfrányfenyő hatékonyan gátolja az allergiás vegyületek működését, ezenkívül kiváló memóriaserkentőként is számon tartják. A zöld teában is található olyan összetevő (a színét adó pigment), amely természetes antihisztaminként viselkedik.
Ha a tüneteink nagyon erősek, ne kísérletezzünk otthoni megoldással, keressünk fel szakembert, aki a megfelelő gyógymódot előírja.
Allergiamentes őszi hónapokat kívánunk!


6 ellenszer a kimerültség leküzdéséhez
Arcjóga a ráncok ellen
Vonjuk be a gyerekeket is a takarításba!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által