Allergiaveszély

Allergiaveszély

Sokak számára ismerősek az allergia kellemetlen tünetei, mint például a tüsszögés, az orrfújás, a gyomorbántalmak, vagy a különböző kiütések.


Az allergia okozta bántalmakat a legtöbben jelentéktelen problémának tartják. Ha azonban bárkit, aki allergiában szenved, megkérdezünk erről, azt fogjuk hallani, hogy a betegség bizony jelentős mértékben befolyásolja mindennapi életüket, beleértve az alvást, az energiaszintet és a koncentrációs képességet.

Egyre gyakoribbak az allergiás megbetegedések

Manapság úgy tűnik, hogy szinte mindenki allergiás valamire. Az okok között keresendő a levegő szennyezettsége, az élelmiszerekben található tartósítószerek és ízfokozók, és bizony a túl steril életkörülmények is, amelyek nem teszik kellően próbára az immunrendszert. Az allergia lényege, hogy szervezetünk, - amely alapból felvértezi magát a baktériumok és vírusok elleni küzdelemhez, - később összekeveri a ’jó fiúkat a rosszakkal’. Ugyan az allergiára való hajlam örökletes, azért nem feltétlenül van mindenki erre a kárhozatra ítélve.

Szénanátha

A pollenallergia tünetei között szerepelnek a viszkető, vörös és könnyező szemek, a tüsszögés, a folyamatos orrfújás és a fejfájás. Amennyiben a tünetek csak a nyári és tavaszi időszakban jelentkeznek, szezonális allergiáról beszélünk. Ha azonban egész évben jelen vannak, minden bizonnyal állandósult allergiával állunk szemben, melynek okozója legtöbb esetben a poratka. A porallergia gyakrabban fordul elő olyanoknál, akik más egyéb allergiás jellegű megbetegedéssel is küzdenek, mint például az asztma, a migrén vagy az ekcéma.

Allergia vagy intolerancia - mi a különbség?

Az ételallergia az immunrendszer egyik rendellenes reakciója. A tünetek igen komolyak is lehetnek, s az ajkak, az arc, a szájüreg és a torok duzzanatával és viszketésével, illetve légzészavarokkal jár.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Az intolerancia már kevésbé veszélyes és kellemetlen. Gyakran előfordul, hogy egy bizonyos étel ”nem ért velünk egyet”, ettől függetlenül el tudjuk fogyasztani, legfeljebb az olyan tüneteket, mint például a puffadás, - el kell viselnünk. A kutatók szerint az intolerancia oka abban keresendő, hogy manapság egész évben hozzáférünk a szezonális ételekhez, így újra és újra ugyanazt esszük. Mindaddig persze, amíg emésztőrendszerünk lázadni nem kezd. Egy másik feltételezett ok, a félkész ételekben fellelhető nagy mennyiségű tartósítószer, amely irritálja az emberi szervezetet.

Megszüntethető-e az allergia?

Elméletileg abban az esetben, ha a „bűnös” ételt egy-két évre kiiktatjuk az étrendünkből, a felnőtt emberek kétharmada toleranciát épít ki vele szemben. Ettől még potenciálisan allergiásak maradhatunk és pozitív tesztet produkálhatunk egy allergia vizsgálaton, azonban valószínűleg nem reagál majd szervezetünk az adott ételre úgy, mint korábban. Ugyanakkor egyes allergiák, - mint például a mogyorófélékkel, hallal, vagy kagylóval szembeni allergia, - maradandó.

Menjünk el kivizsgálásra!

Amennyiben úgy véljük, hogy allergiával állunk szemben, a körzeti orvos beutalhat bennünket egy vizsgálatra. Ételallergia esetén nem árt, ha naplót vezetünk arról, hogy melyik élelmiszerre milyen tünetekkel reagált a szervezetünk, amelyet aztán megmutatunk az orvosnak.

Tippek

  • Kerüljük el a hosszúra nőtt fűvel benőtt, illetve a frissen vágott füves területeket!
  • Amikor magas a levegőben található pollenek koncentrációja, - ami többnyire a reggeli órákra jellemző, - inkább maradjunk otthon!
  • Próbáljuk meg az allergének távol tartása érdekében zárva hagyni az ablakokat!
  • Matracainkat és párnáinkat antiallergén huzattal fedjük be!
  • Utazás közben ne tekerjük le a gépjármű ablakát!Amikor kilépünk az utcára, a szemünk megóvása érdekében viseljünk napszemüveget!

Piknikre fel!
Jelöljünk ki egy tavaszi, napsütéses napot, amikor még nincs túl meleg, és szervezzünk közös pikniket a családdal!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Pannka

Pannka

Jelentett

Sajnos, nálam mindenkinél jelentkezett pici vele született, és 3.évesen mondják csak biztosra, még bízok benne, hogy minden tanács betartásával, orvosságal ki nőheti, de másik gyermek 3,évesen tört elő de mindenre, és már 31,éves csak rosszabb lett, harmadik gyermek 12,évesen de csak augusztustól első fagy míg meg jön addig tart nála, és nem használ semmi.

  • Jelentem
Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által