Az 5 legfontosabb dolog, amire a fogainknak szükségük van

Az 5 legfontosabb dolog, amire a fogainknak szükségük van

Ahhoz, hogy a fogaink egészségesek maradjanak, nem elég, ha rendszeresen mossuk őket.


Fontosak a vitaminok és ásványi anyagok, valamint a megfelelő táplálkozás is.

Mindig hófehér, egészséges fogakat szeretne? Eláruljuk, mire kell figyelnie.

1. Vitaminok
A fogínygyulladás kezelésében és megelőzésében fontos szerepe van az A- és C-vitaminnak, a K-vitamin pedig az egészséges fogak és a csontképződés miatt elengedhetetlen. Hiányuk megmutatkozhat nyálkahártya-fertőzés és nyálkahártyavérzés, valamint foghullás formájában. Tippünk: magas C-vitamintartalma miatt a citrusfélék fogyasztása ajánlott, de ne vigyük túlzásba, mert a citromsav megtámadhatja a fogzománcot, ami ennek következtében elkezdhet lebomlani.

2. Ásványi anyagok
A fluor segít megelőzni a fogszuvasodást: beépül a fogakba, és gondoskodik a fogzománc szilárdságáról. Egy milligrammra van belőle szükségünk naponta. A kalcium és a foszfor az egészséges fogak fontos alkotóeleme. Arányuknak körülbelül 1:1,25-nek kell lennie, hogy az egészségre pozitívan hassanak. A napi igényünk 1,5 gramm.

Oral-B Black 7000 CrossAction SmartSeries
Oral-B Black 7000 CrossAction SmartSeries
(138)

Oral-B Black 7000 CrossAction SmartSeries

Fedezze fel most!

3. Megfelelő fogmosás
Ha igazán alaposan és hatékonyan szeretnénk megtisztítani a fogainkat, akkor mindenképpen elektromos fogkefét használjunk, ugyanis azzal a nehezen megközelíthető helyeket is elérjük. Kutatások szerint az elektromos fogkefe használata jelentősen csökkenti a fogkőképződést is. Emellett kíméletes a fogínyhez és nem okoz semmilyen irritációt.

4. Egészséges táplálkozás
Kerüljük a magas cukortartalmú élelmiszereket és üdítőitalokat! Ha édességet vagy desszertet szeretnénk enni, azt inkább a főétkezéssel együtt tegyük, mintsem két étkezés között: evés közben ugyanis megnő a nyáltermelődés, ami elősegíti a savas hatás semlegesítését, amely károsítaná a fogakat. Az elfogyasztott élelmiszerek állaga is fontos. A puha és ragacsos ételek megtapadhatnak a fogakon, megfelelő teret biztosítva a baktériumok szaporodásának, tehát jobb kerülni őket. A kemény állagú ételek viszont nem ártanak, mert növelik a nyáltermelődést, így elősegítik a fogak öntisztulását.

5. Szűrővizsgálat
A rendszeres fogászati ellenőrzés azért fontos, mert hozzájárul a fogak és a fogíny egészségének megőrzéséhez. Félévente érdemes elmenni a fogorvoshoz, mert így időben kiderülnek a problémák, és hamarabb, ráadásul kevesebb fájdalommal lehet őket megszüntetni. Ne feldjük azt sem, , hogy a megelőzés sokkal olcsóbb, mint például később egy fogpótlás!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által