Az alapos fogmosás szabályai

Az alapos fogmosás szabályai

A fogmosást gondolkodás nélkül, rutinszerűen végezzük, így könnyen előfordulhat, hogy nem megfelelően. Szakértői tanácsaink segítenek a helyes módszerek elsajátításában.


Ön mikor gondolta végig utoljára fogmosási szokásait? A gyerekeket sok mindenre tanítjuk a tisztálkodással kapcsolatban, azonban van, hogy a saját módszereink, - például a fogmosás terén – némi kiigazításra szorulnak. 

Hogy mosolyunk ismét tündökölhessen, megmutatjuk a fogmosással kapcsolatos helyes és helytelen szokásokat. Vegyük kézbe fogkefénket és már kezdhetjük is!

AMI HELYES

A rendszeresség. A fogorvosok a  fogmosást reggel és lefekvés előtt javasolják elvégezni, illetve napközben az étkezések után is célszerű megtisztítani fogainkat.

Megtervezett fogmosás. Képzeljük magunk elé a fogsorunkat és fentről lefelé, balról jobbra haladva végezzük el a tisztítást, minden egyes fogfelületet érintve.

A megfelelő idő. A helyesen végzett fogmosás 2 percet vesz igénybe. Összpontosítsunk külön-külön is minden egyes szájkvadránsra, melyeken egyenként 30 másodpercet időzzünk el! Teszteljük le magunkat egy stopperrel, s valószínűleg az derül majd ki, hogy az előírtnál jóval kevesebb időt szánunk a fogmosásra..

Apró mozdulatok. A fogkefét a fogakra mindig 45 fokos szögben helyezzük, és a fogmosást körkörös illetve söprő mozdulatokkal végezzük! A fogíny vonalán is haladjunk végig, hogy a baktériumokat innen is eltávolítsuk. Ezután térjünk át a fogak felszínére, minden egyes fogra külön kitérve.

Próbáljuk ki az oszcilláló mozgással működő elektromos fogkefét! 
Kutatások igazolják, hogy az elektromos fogkefék nagyobb hatékonysággal távolítják el a lepedéket a fogakról, mint manuális társaik. Találja meg az ön számára tökéletes modellt.

A megfelelő fogkrém. A maximális védelem érdekében legalább 1350 ppm értékű fluoridos fogkrémet használjunk! A polcokon számos termék közül választhatunk, például melyeket kifejezett érzékeny fogakhoz, az elszíneződések eltávolításához, vagy a fogkőképződés megelőzéséhez terveztek. Érdeklődjön fogorvosánál, melyiket válassza!

Oral-B Star Wars elektromos fogkefe
Oral-B Star Wars elektromos fogkefe
(72)

Elektromos fogkefe gyerekeknek

Fedezze fel most!

AMI HELYTELEN

Erős sörtéjű fogkefék használata
. A kemény sörték felsérthetik a fogínyt, ezért válasszuk a közepes, vagy puha sörtéjű változatokat! A fogmosás erősségére is figyeljünk oda, hiszen a túlzott sikálás szintén káros hatással lehet a fogakra és a fogínyre! 

A nagyméretű fogkefefej. A fogmosáshoz legideálisabbak a kisméretű, kompakt fogkefefejek eltérő hosszúságú sörtékkel, hiszen a fogmosás hatékonysága így a legmagasabb, különösen a hátsó fogak esetében. 

Túl sok fogkrém használata. A fogmosáshoz mindössze borsónyi mennyiségű fogkrém használata szükséges. A megfelelő fogkrém kiválasztása is fontos. Javasoljuk az Oral-B Pro-Expert Strong Teeth fogkrémet, melynek formulája minden egyes fogmosásnál erősíti a fogakat.

Túlzott öblítés. A fogmosás után végzett vízzel történő hosszas öblögetés kimossa a szájból a koncentrált fluoridot, így csökkenti annak hatékonyságát!

Szájvíz használata közvetlenül a fogmosás után. A szájvíz a vízhez hasonlóan eltávolítja a fogmosás során bejutó fluoridot a szájüregből, használatát ezért alkalmazását más időpontokban, például egy ebéd utáni felfrissítéshez ajánljuk. Az  Oral-B Complete szájvíz megtisztítja a fogkefe által nehezen elérhető területeket is, ezért használatát tegyük fogmosási rutinunk részévé!

Önnek milyen ötletei vannak a fogmosással kapcsolatban? Ossza meg velünk, majd további hasznos információkért látogasson el az Oral B honlapjára!  

 

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test 

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által