Családi szerepek

Családi szerepek és munkanélküliség

Ahogyan változnak az idők, vele együtt változnak a hagyományos családi szerepek is. Ha a családban Ön a kenyérkereső, férje lehet, hogy kellemetlenül érzi magát. Tanulja meg, hogyan lehet sikeresen kezelni ezt a nehéz ‘szerepcserét’ a családon belül!


A családon belüli egyensúly fenntartása igen kényes feladat. Családban betöltött szerepeink jól körülhatárolhatóak, és az utóbbi évek változásai ellenére sem jutottunk még el arra a pontra, hogy a nő a család fő kenyérkeresője szerepében általánosan elfogadottá vált volna.

Azok az esetek, amikor a férfi marad otthon és végzi a ház körüli teendőket érzékenyen kezelendők...

A korábbi évtizedek gyakorlatával ellentétben a legtöbb férfi manapság már kiismeri magát a háztartásban és nem szorul a felesége állandó segítségére. Ez persze nem azt jelenti, hogy a mai férfi élvezi a házimunkát és mindent megtesz a ház rendben tartásáért, amíg a felesége dolgozik.

Ne várja el férjétől, hogy mindent elvégezzen, amit ellenkező esetben Ön megcsinálna.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Próbálja megérteni milyen helyzetben van a másik fél, miután munkanélkülivé vált. Ez nem az ő döntése volt – ellentétben azzal, amikor például Ön gyermeket vállalt – és nehéz hozzászoknia az új helyzethez. Pontosabban nem is akar hozzászokni, ami persze teljesen normális! Amit igazán akar, az a munkaerőpiacra való visszatérés és egy új állás, amely újra lehetővé teheti számára, hogy hozzájáruljon családja anyagi biztonságához és így visszatalálhasson önmagához.

Biztosítsa párját arról, hogy bárki elveszítheti a munkáját és ez csak átmeneti állapot. Javasoljon számára új karrier lehetőségeket; eszébe juthat olyasmi is, amire ő nem is gondolt volna. Bíztassa, hogy jelentkezzen egy jó állásközvetítőnél és ne azt várja, hogy egyszer csak megcsörren a telefon! Hívja fel a figyelmét arra, hogy szabadidejében addig csinálhat élvezetes dolgokat: például játszhat a gyerekekkel, részt vehet az iskolán kívüli programjaikban, sétálhat egyet napközben, sportolhat vagy elkezdhet egy hobbit.     

Ami pedig a teendőket illeti, párja másként is besegíthet: az olyan házimunkák helyett, mint a takarítás és főzés (kivéve, ha ezeket párja hobbiként kezeli), kérje meg, hogy foglalkozzon az ügyintézéssel (számlák fizetése, javítások, stb.) Szeretettel, türelemmel és a másik iránti jó szándékkal a párok bármilyen nehéz időszakot képesek átvészelni. Ezt mindig tartsa szem előtt, és fontos, hogy férje is pontosan megértse ugyanezt

Ön volt már hasonló helyzetben? (párja munkanélküli) Ossza meg másokkal tapasztalatait! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által