Egészséges ételek gyerekeknek

Egészséges ételek gyerekeknek

Hogyan érhetjük el, hogy gyermekünk a csoki helyett a gyümölcsért nyúljon? Mit választ, ha mi nem vagyunk ott? Az EverydayMe most bemutatja, hogyan szoktathatjuk rá a gyerekeket az egészséges táplálkozásra.


Az EverydayMe tippjeivel segíthet elérni azt, hogy gyermeke az egészséges harapnivalókat válassza!

Nézzük meg együtt a címkéket!
Amikor a gyerekeket magunkkal visszük vásárolni, olvassuk el együtt, mi áll egy-egy étel címkéjén. Ezáltal megtaníthatjuk nekik, hogy mi az ami egészséges, és mi az, ami nem. Mindemellett – függően attól, hogy hány évesek, - még az olvasást is gyakorolhatják.

Az édesség utáni vágyukat csillapítsuk gyümölcspépekkel, turmixokkal!
Mielőtt a csokit keresgélnék a fiókban, dobjunk a turmixgépbe egy érett banánt, mangót, vagy ananászt, majd öntsünk rá joghurtot, tejet, vagy gyümölcslevet, és máris kész egy egészséges alternatíva. Hagyjuk, hogy gyermekünk nyomja meg a gombot a turmixgépen; a kisgyerekeknek nagyon tetszik, hogy segíthetnek!

Legyen kéznél valami finomság suli utánra!
Felejtsük el a chipszet és a fánkokat! Helyette kínáljunk mogyoróféléket mazsolával (feltéve, hogy gyermekünk nem szenved mogyoró allergiában!), sajthasábokat és almát, vagy zöldséghasábokat, különféle mártogatóssal. A cukros nassok nem serkentik az agyműködést, ezért még a házi feladat megírásában sincsenek segítségünkre.

Járjunk elöl jó példával!
Ez nem azt jelenti, hogy mindig tökéletesnek kell lennünk: de ha gyermekeink azt látják, hogy mi magunk is előbb választunk egy salátát, mint a sült krumplit, ők maguk is ezt a példát fogják követni.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Termesszünk zöldségeket!
Sok gyermek, - akár még a kamaszok is, - élvezettel figyelik, ahogyan a földből előbújik a termés. Ha magunk termesztünk például paradicsomot, vagy sárgarépát, nagyobb eséllyel fogyasztják majd azokat a gyerekek jóízűen.
Tipp: Ha nem rendelkezünk kiskerttel, ültethetünk ládába is, sőt, a nagyvárosokban már közösségi kertekkel is találkozhatunk.

Mozgassuk meg az egész családot!
Tervezzünk olyan programokat, amikor az egész család mozog. Sétáljunk nagyokat, biciklizzzünk, menjünk el uszodába, vagy kertészkedjünk együtt! Mindenkinek jót tesz a mozgás és minőségi időt tölthetünk együtt!

A vacsoraidő legyen a családé!
Ha mindenki közösen ül le az ebédlőasztalhoz, akkor kisebb az esélye annak, hogy a gyerekek a helytelen nassokat fogyasszák, vagy hogy egyáltalán nassoljanak.

Főzzünk a gyerekekkel!
Vonjuk be a gyerekeket a sütés-főzésbe és az ételek megtervezésébe! Ezáltal mindenki elsajátíthatja a megfelelő étkezési szokásokat, és a közözen eltöltött minőségi idővel is mindenki csak jól jár!

Korlátozzuk a tv, videojátékok és a számítógép előtt eltöltött időt!
Ezek a szokások az ellustuláshoz és a túlzott nassoláshoz vezetnek, aminek pedig következményei lehetnek a kardiovaszkuláris rendellenességek és az elhízás.

Ne használjuk fel a gyorséttermi ételeket jutalmazásra!
Ez ugyanis a tápérték nélküli, silány ételeket különleges színben tünteti fel, márpedig a gyorséttermi ételek fogyasztása bizony rossz szokás. A kisgyermekeket jutalmazzuk inkább matricával, zsírkrétával, vagy ezekhez hasonló apróságokkal!
Tipp: A nagyobbaknak jó magatartásukért már felajánlhatunk egy könyvet, vagy egy utazást. A fent említett módszerek bevezetése egy életre garantálhatja gyermekünk számára az egészséges táplálkozást és akkor is ezeket fogják előnyben részesíteni, ha mi épp nem vagyunk velük!

Bébiételek házilag
A konzerv- vagy üveges bébiételek meglehetősen drágák tudnak lenni.

  A hozzászólás pósztolásához kérjük jelentkezzen be!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által