Fájdalom ellen: próbálja ki az ujj jógát!

Fájdalom ellen: próbálja ki az ujj jógát!

Ujjbegyeinken mintegy négyezer idegvégződés található, amely az összes szervünkkel összeköttetésben áll. Ha tudjuk, melyik milyen szervre hat, fájdalom esetén nem kell azonnal gyógyszert bevennünk vagy orvoshoz rohannunk.


Fáj a foga, a feje, a háta? Menstruációs panaszokkal küzd? Az ujj jógával az egész testére tud hatni, és gyorsan elmulaszthatja a kínzó rossz érzést.

Fogfájás
Kezünkön található egy úgynevezett „mesterpont”, amely befolyásolja általános fájdalomérzet szintünket, és ha megfelelően megnyomjuk, gyorsan segít fog- és végtagfájdalom esetén. Ezt a pontot a mutató- és hüvelykujjunk közötti lágy területen találjuk. Kezdje a bal kezénél: jobb kezének mutató- és hüvelykujjával fogja közre bal kezének fent nevezett pontját, és mindkét oldalról nyomja erősen. Mutatóujjával rajzoljon kis köröket, számoljon tízig, és közben lélegezzen mélyeket. Ismételje meg kétszer, majd végezze el a gyakorlatot a másik kezén is. Naponta többször csinálja meg!

Fejfájás
Stressz okozta fejfájáskor
Érintse össze a két kezét a hüvelyk-, mutató- és középső ujjának végével. Gyűrűs ujját közben hajlítsa be és érintse meg vele a tenyerét, kisujját pedig nyújtsa ki. Miközben az ujjhegyeit finoman egymáshoz nyomja, csukja be a szemét, és vegyen mély lélegzetet. Öt percig végezze a gyakorlatot, és naponta legalább háromszor csinálja meg.

Feszítő-nyomó fejfájás ellen
A nyak és a váll energiapontja a kisujj és a mutatóujj között található. Nyomja ezt a területet másik kezének hüvelyk- és mutatóujjával három másodpercig, majd enyhén masszírozza meg. Naponta többször ismételje!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Megfázás miatti fejfájásra
Az orrmelléküreg meridiánpontja a mutató- és középső ujj kézfejoldali második ujjperce alatt található, ezért ott érdemes enyhén masszírozni. Mindkét kezén egy-egy percig csinálja!

Menstruációs problémák
Menstruáció előtt
Néhány nappal a menzesz előtt sokan panaszkodnak hasfájásra, hangulatingadozásra és vizesedésre. Ilyenkor segít a hüvelykujj külső részének megmasszírozása. Ismét kezdje először a bal kezével: érintse össze jobb kezének mutató- és középső ujját, és finom nyomással simogassa végig a hüvelykujj külső részét. Mindig alulról felfelé haladjon! Háromszor ismételje meg, majd váltson kezet. Ezt naponta többször is végigcsinálhatja.

Erős hasfájásra
Zárja össze mutató- és középső ujját, majd mindkettő ujjhegyével váltakozva és finoman masszírozza át csuklóján a tenyere alatti bemélyedést. Mindkét kezén csinálja meg egy-egy percen át. Ez nyugtató hatású a méhre. A kisujj alatti gödröcske masszírozása pedig lazítja és oldja a görcsöket a petefészekben.

Hátfájás
A hátfájást gyakran okozzák nyak- és a vállproblémák. A legegyszerűbb segítséget az jelenti, ha először a bal kezének mutató- és hüvelykujjával megnyomja a jobb kezének gyűrűs- és kisujja közötti lágy részt. Háromszor 3 másodpercig tartsa ott az ujjait, majd tíz másodpercig masszírozza is meg. Ezután végezze el a gyakorlatot a másik kezén is, és igény szerint naponta többször ismételje meg.

Relaxációs gyakorlatok
A sok stresszel és feszültséggel járó modern életmódba nem egyszerű beiktatni egy kis lazítást.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj