Elektromos vagy manuális fogkefe jobb a gyereknek?

Elektromos vagy manuális fogkefe jobb a gyereknek?

A megfelelő fogmosási szokások kialakítása és a rendszeres fogmosás már a korai gyermekkorban elkezdődik. Azonban mit válasszunk: elektromos vagy kézi fogkefét? Essen bármilyen fogkefére is a választás, a fogorvosok egyetértenek abban, hogy a fogmosás rendszerességén van a hangsúly attól a pillanattól kezdve, hogy a tejfogak előbújnak. Anyukákat kérdeztünk a részletekről.


„A barátnőm, aki védőnőként dolgozik, azt javasolta, hogy már az első fogacskák megjelenésével töröljem át kisbabám ínyét egy babafogkrémmel bekent, nedves textilpelenka csücskével” – meséli Kata, a 3 éves Ella édesanyja. „Azt állította, hogy mindez már egész korán hozzászoktatja őt ahhoz, hogy fogait és fogínyét ápolni kell, és igaza is volt: Ellának nincsenek problémái a fogmosással. Jelenleg kézi fogkefét használunk, mivel a markolata kezelhetőbb számára és arra biztatjuk, hogy ő maga mossa a fogait, noha most még a biztonság kedvéért be kell segítenünk neki a művelet elvégzésébe.” 

A hat éves ikrek, Oszkár és Ádám édesanyja egyetért abban, hogy míg fiai picik voltak, a manuális fogkefék használata sokkal egyszerűbb volt számukra. Most azonban, hogy idősebbek lettek, már olyan elektromos fogkefével szeretnek fogat mosni, amilyennel „apu és anyu.” „Fogorvosunk két évvel ezelőtt az Oral-B elektromos fogkefék használatát javasolta, és azóta is ezeknél maradtunk” – meséli Erika. „Most, hogy a srácok már nagyobbacskák, nagyon élvezik azt, hogy saját elektromos fogkeféjük van, amit a ki-/bekapcsoló gombbal maguk vezérelhetnek. Nekem megnyugtató érzés tudni azt, hogy a gyerekek a fogmosást a javasolt 2 percen keresztül végzik, ráadásul mi a Disney Magic Timer alkalmazást is használjuk, melynek segítségével a fogmosás sokkal nagyobb és szórakoztatóbb élmény, mint az én gyermekkoromban volt.

Zsuzsa manuális és elektromos fogkefét is vett kislánya, a négyéves Fruzsina számára. „Amikor Fruzsi még pici volt, a manuális babafogkefét adtam a kezébe fürdés közben, azzal próbálkozott és azt rágcsálta. Miután előbújtak az első fogacskái, szintén a kézi fogkefével volt őket gyorsabb és hatékonyabb naponta kétszer megtisztítani. Könnyebben tudtam vele manőverezni a szájában, s mivel nem mindig egyformán tűrte a fogmosást, többnyire igyekeznem kellett. Most, hogy már betöltötte a negyedik évét, „előléptettük” őt az elektromos fogkefe használatára, amit külön imád amiatt, hogy kedvenc mesefigurái tarkítják (mi, a Jégvarázs verziót vettük meg neki). Először egy picit idegenkedett a fogkefe zúgó hangjától, de már megszokta és nagyszerűen bánik vele, épp úgy, mint a nagyok. Van még, hogy a hátsó fogak tisztításában besegítek a kézi fogkefével, szóval nálunk mindkét fogkefe „szolgálatban van” még.

Az Ön családtagjai melyik fogkefe használatát részesítik előnyben? Látogasson el az Oral-B honlapjára és írja meg nekünk!

Oral-B Star Wars elektromos fogkefe
Oral-B Star Wars elektromos fogkefe
(72)

Elektromos fogkefe gyerekeknek

Fedezze fel most!

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test 

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által