Étkezési szokások és az egészséges fogak

Étkezési szokások és az egészséges fogak

A helyes étrend hozzájárul az egészség, a jó közérzet és a megfelelő testsúly kialakításához. Ugyanez igaz a fogak egészségére is. A következőkben néhány tanácsot adunk a helyes étkezésről, amely hozzájárul ahhoz, hogy fogai gyönyörűek és egészségesek legyenek.


A helyes étrend hozzájárul az egészség, a jó közérzet és a megfelelő testsúly kialakításához. Ugyanez igaz a fogak egészségére is. A következőkben néhány tanácsot adunk a helyes étkezésről, amely hozzájárul ahhoz, hogy fogai gyönyörűek és egészségesek legyenek. Fontos tudni, hogy a várandós anyukák étkezése nemcsak a saját, hanem kisbabájuk fogainak és ínyének egészségére is kihatnak.

A keserű igazság a cukorral kapcsolatban:
A cukor a fog ellensége, mivel tökéletes táptalajt biztosít a fogzománcot károsító savaknak, amelyek fogszuvasodást okoznak. Éppen ezért az olyan édes és ragacsos ételek fogyasztása, mint a gumicukor és a tejkaramella tilos! Ha viszont mindenképp ilyen édességekre vágyik... lehetőleg csak hetente egyszer fogyaszon belőlül, és akkor is étkezés után, amikor lehetősége van a fogmosásra. Ha éppen nincs Önnél fogkefe és fogkrém, vízzel öblítse ki a száját, amely serkenti a nyáltermelést és segítségével elkerülheti a veszélyesen savas kémhatást a szájban.

Blend-a-Med 3D White LUXE Anti-Tobacco Fresh Fogkrém 75ml
Blend-a-Med 3D White Luxe fogkrém
(13)

A káprázatos mosolyért és a friss leheletért

Fedezze fel most!

Kálcium:
A fogak egészsége érdekében fogyasszon joghurtot, kefírt, írót, sajtot, illetve konzerv és füstölt halat. Javasolt továbbá a hüvelyesek, a szárított füge, a mák, a szezámmag és az olajos halak fogyasztása, mivel ezek az ételek mind kálciumban gazdagok. Mivel a fogat csont alkotja és a kálcium a legfontosabb anyag a fog építésében, a fogzománc erőssége is a kálcium függvénye.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által