Felnőttnek lenni

Felnőttnek lenni

Ugyanazt a ruhát hordja, mint 17 éves unokahúga?


Ugyanazt a zenét hallgatja (ugyanazon a kütyün) mint ő? Ugyanazért a filmsztárért és TV-sorozatért rajong?

Elfelejtettünk felnőni, vagy a felnőttkor fogalmát kell újraértelmeznünk?
Bármelyik esetről van is szó, úgy tűnik, hogy a nemzedékek közötti szakadék mára annyira beszűkült, hogy lassan meg is szűnik. Régen a felnőtté válás jelentős része a szülők világának elutasítását, a továbblépést, de legalábbis elköltözést jelentette, hogy a fiatalok a saját életüket éljék. Most viszont harmincas és negyvenes éveinkben szülőként gyakran hasonló ízlésről és viselkedésről teszünk tanúbizonyságot, mint a tizen- és huszonévesek fiatalok, akiknek szinte nem marad mi ellen lázadniuk. Szüleink még olyan zenét hallgattak, amit mi megmosolyogtunk, olyan ruhákat hordtak, amit soha fel nem vettünk volna és a szlenget sem értették meg. Szüleinknek egész életükben egy munkahelyük volt, alig utaztak és mindent bebiztosítottak az – egyetlen – háztartásuktól az életükig. Felnőttnek és megállapodottnak látták magukat, míg mi őket csapdában vergődőnek. Ők az önfeláldozást erényként, mi szenvedésként értelmezzük. A társadalomban elfoglalt helyük mércéje a stabilitás és a tisztelet volt; mi a sajátunkat már a rugalmasság és a szabadság mércéjével mérjük.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Azért vagyunk azok, akik, mert szüleinktől való különbözőségeink alapján határoztuk meg saját magunkat.
De mit jelent tulajdonképpen felnőttnek lenni? Valószínűleg mindannyian egyetértünk abban, hogy a felnőttség legalább az anyagi és érzelmi önállóságot, a hosszú távú kapcsolatok kialakítására és fenntartására való képességet, valamint a mások és környezetünk iránt vállalt felelősséget kell, hogy jelentse. De jelenti-e azt is, hogy nem tanulunk többé, felelősségteljes és tisztes szokásaink alakultak ki és magunk mögött hagyjuk a ‘gyerekes’ dolgokat? Azt is jelenti, hogy másként öltözünk, mint a fiatalabb generáció, a stabilitást keressük és elutasítjuk hedonizmust?

Nem feltétlenül.
Különböző okok, mint például a munka világában végbement változások és amiatt, hogy a felnőtt korú gyerekek később repülnek ki a családi fészekből mint mi annak idején tettük, sokan ápolunk mély barátságot nálunk jóval fiatalabbakkal vagy idősebbekkel. Manapság már kevésbé határozzuk meg magunkat a kor és jellemzőbben érdeklődési körünk alapján; inkább számít az, ami közös, mint az, ami megkülönböztet. És ha ez azt jelenti, hogy hetente kétszer koncertre megyünk vagy a dumaszínház műsorát nézzük, (mivel ez érdekel bennünket), abból nem feltétlenül következik az, hogy rossz szülők leszünk vagy másnap rosszul teljesítünk a munkahelyünkön.
A szabadúszás és rugalmas munkaidő jelentős hatást gyakorol életvitelünkre. Például lehetővé teszi azt, hogy akár hajnalig partizzunk, másnap reggel elvigyük a gyerekeket az iskolába, majd újra lefeküdjünk és csak késő délután kapcsoljuk be a laptopot, hogy aztán késő estig dolgozzunk. Sokan közülünk éppen ezt az életformát választják.
A generációs szakadék viszont nem csak „fentről lefelé”, hanem „alulról fölfelé” is eltűnőben van.
Tanulmányaik befejeztével gyermekeink már nem feltétlenül hagyják el a szülői házat. Túl költséges lenne, és különben sem érné meg: otthon kimossuk a ruhájukat, beágyazunk helyettük, eléjük tesszük az ételt, sőt, még sör és bor is van a hűtőben… Hová lenne a nagy sietség? Esetenként együtt lógunk gyermekeink haverjaival, az ő zenéiket hallgatjuk… és mindannyian együtt lépünk be egy ködös, kortalan, meghatározhatatlan felnőttkorba.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által