Fogfájás nyaralás alatt - átmeneti segítség

Fogfájás nyaralás alatt - átmeneti segítség

A fogfájás soha nem jön jókor, nyaralás alatt azonban egyenesen rémálom lehet a lüktető, fájó fog. Mit tehetünk , ha nem tudjuk azonnal felkeresni a fogorvost? Olvassa cikkünket az átmeneti segítségről fogfájásra.


Ha fáj a fogunk, a fogorvost semmiképpen sem kerülhetjük el, a lyukas fogat otthon, házilag bizony nem kezelhetjük. Néhány váratlan és kellemetlen esetben azonban segíthetünk a problémánkon, amíg szakember nem orvosolja a bajt.

Ha kitörik a fog

A legjobb szájhigiénia esetében is előfordulhat, hogy egy szerencsétlen esés, vagy más külső behatás miatt kitörik a fog. Csak ritkán találkozni olyan esettel, amikor a fogat vissza tudja a fogorvos helyezni, erre csak akkor van esély, ha a teljes fog törött ki. A sikeres fog visszaillesztésére legnagyobb esélye a gyerekeknek van, a fogat azonban gondosan kell tárolni! Figyelni kell rá, hogy ne száradjon ki, tejben érdemes tartani, amíg a fogorvoshoz nem kerül a beteg és a fog. Napokig azonban semmiképpen nem tartható életben, maximum néhány órát.

Kiesett tömés

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Kellemetlen és sokszor igen fájdalmas is lehet, ha egy tömésünk váratlanul kiesik. Egy mélyebb lyuknál az idegek is érzékenyek lehetnek, ilyenkor a legjobb, ha valamilyen fájdalomcsillapítóval enyhítjük a fájdalmat addig, amíg a fogorvos újra betömi a fogat. Fájdalmas lehet a rágás is a kiesett tömés helyén, hogy ne kerüljön a lyukba ételmaradék, próbáljunk a másik oldalon rágni. Városi legendának számít azonban, hogy rágógumival megoldható a kiesett tömés, semmilyen körülmények között ne tegyünk a lyukba semmit! Amivel próbálkozhatunk, egy kis vatta, amit szegfűszegolajjal átitatunk, mely gyulladáscsökkentő hatású. Vigyázzunk azonban, hogy ne kerüljön mélyen a lyukba!

Őrjítő fogfájás

A fogfájás az egyik legintenzívebb fájdalom, előfordulhat, hogy a nyaralás végét sem tudjuk megvárni, annyira eluralkodik rajtunk. Ha nem tudjuk csillapítani a fogfájást az általános, vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal, ha hozzájutunk, próbálkozzunk erősebb gyógyszerrel. A Cataflam, vagy a Demalgon az erős fogfájást is csillapítja, ne feledjük azonban, hogy a fogorvost akkor sem kerülhetjük el, ha átmenetileg megszűnt a fájdalom. A fogfájás általában éjszaka a legintenzívebb és elviselhetetlenebb, ilyenkor némi enyhülést hozhat az is, ha magasabb párnával alszunk, így kevesebb vér jut a beteg fogba. Próbálkozhatunk fájdalomcsillapítón kívül természetes készítményekkel is, az árnika, cickafarkfű, körömvirág és zsálya hatékony fájdalomcsillapítók lehetnek.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által