Fogyókúrás étrend

Fogyókúrás étrend

Mindent kipróbált már az eredményes fogyás érdekében de újra és újra visszaszöknek a nem várt kilók? Megfelelő ételekkel könnyen faraghatunk a napi kalóriabevitelünkből!


Ha túl sok zsír és cukor szerepel az étrendünkben, az bizony komoly súlygyarapodást valamint túlsúlyt és elhízottságot eredményezhet, melyek jelentős negatív hatással lehetnek egészségünkre is.
Mindig válasszunk megfelelően és tartsuk kontroll alatt testsúlyunkat!

1.Válasszunk friss gyümölcsöket a cukor és egyéb édességek helyett!
A néhai „bűnözések” természetesen beleférnek. Mi mégis azt javasoljuk azoknak, akik sokszor vágyakoznak valami édes után, hogy inkább válasszanak szezonális vagy szárított gyümölcsöket az agyoncukrozott nyalánkságok helyett. Bár a gyümölcsök szintén tartalmaznak cukrot, de ez esetben gyümölcscukorról beszélünk (a hagyományos finomított cukrokkal szemben) melyben vitaminok, rostok, ásványanyagok és antioxidánsok is találhatóak. Törekedjünk 3-4 alkalommal fogyasztani belőlük napunk során.

2.Válasszunk sovány húsféléket valamint halat a vörös hús helyett!
A vörös húsnak köztudottan magas a telített zsírsav valamint a koleszterin értéke, ez által kifejezetten nem ajánlott szívproblémákkal küszködőknek valamint fogyni vágyóknak.
Keressük inkább a sovány húsokat, halat, szárnyas féléket (bőr nélkül) esetleg sertéshúsokat.
Távolítsuk el a kiválasztott húsról az összes látható zsírosabb részt, és extra zsiradék vagy olaj hozzáadása nélkül lássunk hozzá a főzéshez. Kerüljük a túl zsíros húskészítményeket, mint például a kolbász.

3.Kerüljük a gyorséttermi ételeket
A gyorséttermek kínálta ételek (gondolunk itt a hamburgerre, sültburgonyára, turmixokra és pizzákra) túlzott sót, zsírokat, fel nem használható kalóriákat és cukrot tartalmaznak.
Ha semmiképpen sem tudjuk mellőzni mindennapjainkból ezeket az ételeket, mindig válasszunk megfelelően (a kalóriák ellenőrzésével), hogy a minimumra csökkentsük ezen ételekben található káros anyagok bevitelét.
Itt az idő feltankolni egészséges ételekből, ugyanis a gyorséttermek csak szerény tápértékkel szolgálnak szervezetünknek.

4. Csökkentsük a kenyérféléket!
A kalács nyilvánvalóan elképzelhetetlen cukor nélkül, viszont furcsa lehet sokak számára, hogy a kenyérfélék (fehér és teljes kiőrlésű kenyerek) egyaránt tartalmaznak hozzáadott cukrot. Néhány kenyér, szeletenként akár 1 teáskanál cukrot is tartalmazhat. Ellenőrizzük a termék címkéjét vásárlás előtt és érdeklődjünk pékségekben egészségesebb kenyér változatokért. Fontoljuk meg az otthoni kenyérkészítés lehetőségét, mert ezzel a módszerrel jelentősen visszavehetünk a cukorhasználatból.

5.Óvakodjuk a pitéktől és süteményektől!
Talán rosszul hangzik elsőre a pite rajongóknak, de sajnos a piték többnyire csak a legkárosabb zsírokat hordozzák magukban. Sőt, gyakran rengeteg sót is tartalmaznak és túl sok kalória is van bennük.Mindenképpen mellőzzük a pitéket és croissant féléket az étrendünkből, ha fogyni szeretnénk és a szívünk egészségére is figyelni akarunk. Helyettesíthetjük mindezeket teljes kiőrlésű termékekkel vagy rozs kenyérrel.

6. Kerüljük az bő olajban sütött finomságokat!
A főzéshez használt bő olaj egyértelműen egészségtelen. Rengeteg fölösleges olaj kerül étkünkbe és a magas hőmérséklet miatt rákkeltő anyagok is felszabadulhatnak. Hagyjunk fel a sültburgonyával és a fánkkal. Olajban sütés helyett válasszuk a grillezést, párolást, sütést.

7. Válasszunk alacsony zsírtartalmú önteteket például a majonéz helyett
A majonéz jókora zsírtartalommal bővelkedik. Ahol csak lehet fogyasszunk inkább soya szószt (például salátánkra) vagy zsírszegény joghurtokat, melyekből szószokat készítünk. Majonéz helyett gazdagítsuk szendvicsünket zöld fűszerekkel, borssal vagy egy szelet paradicsommal, így máris új íz világot kapunk. Meglepődnénk, ha tudnánk mennyire sok cukrot és zsírt tartalmaz egy-egy kész, boltban vásárolható saláta dresszing. Az öntet készítés legegészségesebb variációja, ha mi magunk készítjük el otthon. Nem kell hozzá más, mint egy kevés oliva vagy repce olaj, egy friss citrom leve vagy egy kevés Balzsam ecet és friss zöldfűszerek.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

8.Válasszunk tejet a tejszín és a sűrített tej helyett!
Kávénkba a tejszínnel felesleges mennyiségű telített zsírsav kerül, a sűrített tej pedig egyértlemű NEM! mindenkinek, ugyanis abban szó szerint egészségtelen zsírok találhatóak.
Használjunk inkább zsírszegény vagy teljesen sovány tejet kávénkhoz vagy teánkhoz.

9. Popcorn chips helyett
Ha ropogtatni valóért ugrunk át a boltba, olvassuk el figyelmesen a tápértékről szóló címkét, mivel egy-egy terméknek eltérő a kalória és a zsír százalék értéke. A „régi fajta” popcornok (nem az előre pattogatottak)egészségesebb opciók lehetnek az előrecsomagolt csipszekkel szemben. (Csak ne adjunk a kukoricához vajat, pattogtatás közben)
A kis perecek általában szintén kevésbé károsnak bizonyulnak a csipszekhez képest, ugyanis kevesebb zsírtartalommal bírnak. Fontos, hogy mindenképpen ellenőrizzűk címkéiket itt is.

10. Óvatosan a paradicsom szósszal!
Sokszor rengeteg cukrot tartalmaznak a paradicsom szószok, ugyanis ezzel akarják ellensúlyozni az eredetileg savanykás paradicsom ízét. Valójában több mint 1/3 része csak és kizárólag cukor néhány paradicsom szósznak.
Tartsuk észben, hogy egy teáskanál paradicsomszósz egy ugyanekkora kanál cukor mennyiségének felel meg. Aki törődik a testével annak semmiképpen sem ajánlatos fogyasztania a sültburgonyájához.

11. Mindig natur joghurtot válasszunk!
A joghurt kifejezetten praktikus, tápláló és alkalmas lehet reggeli fogyasztásra. Sokunk inkább az ízesített változatokat kedveli inkább, de tudnunk kell, hogy ezek hozzáadott cukrot tartalmaznak. Sajnos még a zsírszegény és a sovány joghurtokban is megtalálható. Sok márkánál az ízesített joghurtokban, akár 20g ( 5 teáskanál) cukor is található poharanként. Válasszuk inkább a sima, natur joghurtot és ízesítsük friss gyümölcsökkel.

12. Mindig ellenőrizzük le vásárlás előtt a müzliket!
Vessünk egy pillantást kedvenc reggeli műzlink összetevőire. Sajnos általában a legtöbbet agyon cukrozzák, hogy még ízletesebbé tegyék őket.
Néhány édes, ízesített műzli cukortartalma eléri a 34g-ot egy 100 grammos adagban. Ez négy púpozott teáskanálnyi cukrot jelent 50 grammonként. Sőt mi több, a műzlik nagy része jókora adag zsírral és sóval is el van látva, ami különösen rossz hír szívünkre és tulajdonképpen egész egészségünkre nézve. Vizsgáljuk át tüzetesen a címkéket és keressük a rostban gazdag, csökkentett cukortartalmú , alacsony zsírtartalmú, kevés só hozzáadásával készült termékeket.

13. Kerüljük a konzerv zöldségeket és gyümölcsöket valamint, a zacskós leveseket!
Rengeteg konzervált zöldség és gyümölcs tartalmaz úgynevezett rejtett cukrokat. Ezek még a gyárban, a forgalmazás előtt kerülnek bele, a szavatosságuk megőrzése érdekében. Vegyük szemügyre az összetevőket a csomagoláson és válasszunk annak megfelelően márkát, hogy melyben a legalacsonyabb a konzervbe zárt cukortartalom. A legjobb amit tehetünk még mindig a friss gyümölcs fogyasztása. Sok zacskós leves szintén tartalmaz cukrot, egy-egy adagban akár több teáskanálnyi is előfordulhat. A cukor mellett ezekben a levesekben közismerten a só tartalom is nagyon magas. Olvassuk el a címkéket itt is, mielőtt a bevásárlókocsinkba tennénk. A legjobb amit tehetünk szintén az otthoni leves készítés, friss alapanyagokból.

14. Óvakodjunk az úgynevezett „egészséges” szeletektől
A legtöbb egészségesnek hirdetett rágcsálnivaló ugyan tartalmaz egészséges rostokat, magokat és szárított gyümölcsöket, de sajnos sokukban szintén megtalálhatóak a rejtett cukrok, a zsírok és a só. Az alacsony zsírtartalmú snack a legrosszabb választásnak bizonyul cukor szempontjából. Egy-egy ilyen 30 grammos szeletke akár 3 teáskanálnyi cukrot is hordozhat magában. Ha egészséges finomságra vágyunk, válasszunk inkább friss vagy szárított gyümölcsöket vagy egy maréknyi csonthéjas magot. (A mandula különösen jó választás lehet alacsony zsírtartalma miatt.)

15. Csak okosan a sajtokkal!
A legtöbb sajt jelentősen magas zsírtartalommal rendelkezik, ugyanakkor kíváló kálcium és fehérje forrás a szervezet számára. A lényeg, hogy igyekezzünk az alacsonyabb zsírtartalmúakat előnyben részesíteni mint például a ricotta, mozzarella, Camambert, vagy Brie. A keményebb sajtoknak alapvetően magas a zsírtartalma, ezeket fogyasszul mértékkel, de ne vonjuk meg magunktól az élvezeteket.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által