Három dolog, amit nem tudunk a hiperaktív gyerekekről

Három dolog, amit nem tudunk a hiperaktív gyerekekről

Napjainkban szinte majdnem minden nehezen kezelhető gyerekre kijelentik, hogy hiperaktív, pedig a valóban hiperaktív gyerek tünetei jól felismerhetőek. Három dolog, amit nem tudtunk eddig a hiperaktivitásról!


Előzmények - Örökletes tényező, terhességi, vagy szülési komplikáció
A hiperaktivitást kiváltó tényezők közül az egyik sokat vitatott, de mégis valószínűsíthető tényező az örökletes hajlam. Tehát ha valamelyik szülő hasonló problémákkal küzdött, mint a hiperaktív gyerek a családban, feltételezhető, hogy ő maga is hiperaktív. Egyes feltételezések szerint a terhesség alatt elszenvedett traumák is fokozzák a hajlamot a hiperaktivitásra, mint például a terhességi toxémia, RH inkompatibilitás például, vagy a sürgősségi császármetszés. A kutatók összefüggést látnak a hiperaktív tünetek megjelenése és egyes környezeti tényezők között is, például a mesterséges ételszínezékek is felelősek lehetnek a problémáért.

A figyelmetlenség és mozgékonyság nem hiperaktivitás
Minden szülő fejében megfordul, hogy az eleven, nehezebben kezelhető gyerek vajon nem hiperaktív-e valójában. Sokszor teljesen indokolatlanul bélyegzik meg a figyelmetlen és túlságosan mozgékony gyerekeket, a hiperaktivitás tényének megállapításához pedig a tünetek 90 százalékának jelen kell lenni. A mozgékonyság, elevenség tehát nem tünet, a hiperaktív gyerek száguldása, rohanása általában céltalan, nem a játékba belefeledkezett. A gyerekek figyelemzavara dominánsan úgy jellemezhető, hogy nem bírja kivárni a kérdést sem, nem tud várakozni, félbeszakítja a beszélgetéseket. Az élénk gyerek ellenben, ha valami érdekli, érdeklődve figyel.

Tehetséges hiperaktív gyerekek
A hiperaktív gyerek nem csapás a családszámára, még akkor sem, ha több energiát igényel a nevelése. Szakember segítségével, türelemmel és rengeteg figyelemmel a csapongó energiákat jó dolgokra fordíthatja a gyermek, mely a javára válik. Csillapíthatatlan kíváncsiságuknak és lelkesedésüknek köszönhetően hatalmas dolgokra lehetnek képesek a hiperaktív gyerekek, kreativitásuk rengeteg lehetőséget adhat a számukra. Ha a hiperaktivitást nem betegségként kezeljük a családban, hanem megoldandó feladatként, mindenki számára könnyebbek lesznek a hétköznapok.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által