Hasizom gyakorlatok - 2. rész

Hasizom gyakorlatok - 2. rész

A has és a törzs izmainak erősítése rendkívül fontos, nem csak azért, hogy szép lapos és feszes hasizmaink legyenek, hanem azért is, hogy jobb legyen a tartásunk, ne fájjon a hátunk és a derekunk. Létezik olyan komplex gyakorlat, amit ha rendszeresen elvégzünk, megerősödnek a hasizmaink, a törzsizmaink, és még jobban is érezzük magunkat tőle.


Ne hagyjuk ki a bemelegítést!
Hogy az izmok felkészülten várják a rájuk váró terhelést, elsőként be kell őket melegíteni. Ezáltal hatékonyabb lesz az edzés, a szív és a tüdő is felkészülhet az intenzív munkára, és lélekben is rá tudunk hangolódni a mozgásra. Hogy melegítsünk be? Mozgassuk át alaposan minden ízületünket a nyaktól elkezdve a karjainkon és a lábainkon át a derekunkig, majd késztessük intenzívebb mozgásra a szívünket és tüdőnket is néhány szökdeléssel és helyben futással.

Plank, vagy deszkapóz
Ez a statikus gyakorlat intenzíven megdolgoztatja a hasizmokat, erősíti a derekat és a hátat, de még a karokat és a lábakat is megdolgoztatja! Helyezkedjünk el a talajon vállszélességű alkartámaszban úgy, hogy a lábujjainkon, kis terpeszben támaszkodunk. A fej, nyak, gerinc és a láb legyen egy vonalban. A hát legyen egyenes, ne púposítsunk, a feneket ne nyomjuk fel, a csípőt se ejtsük le a talaj felé. A térdek is legyenek nyújtva, a sarkat szorítsuk le. A hasizmainkat tartsuk feszesen. Ezt a pozíciót igyekezzünk helyesen megtartani. Kezdjük 15 másodperccel, de ha úgy érezzük, hogy sikerül tovább helyesen tartani a plankot, akkor 30 másodpercig végezzük. Minden edzésen próbáljuk meg további 10 másodperccel növelni a póz kitartását, ahogy erősödik a testünk, úgy lesz egyre könnyebb, és úgy tudjuk majd egyre tovább tartani. Hetente legalább háromszor iktassuk be a plankot az edzéseink közé.

Egy kis nyújtás sosem árt!
Miután keményen megdolgoztattuk hasizmainkat, nyújtsuk meg őket. Hason fekvésben támaszkodjunk a tenyerünkre, nyújtsuk ki karjainkat, a köldök és a csípő maradjon a talajon, a mellkast pedig homorítva emeljük el a talajtól.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Információk letöltése

Töltse le személyes edzésterv kártyáját!

Regisztráljon és mi elküldjük Önnek a harmadik gyakorlatsort is hasra

Méregtelenítő diéta
Ismerje meg ezeket az egészséges és mennyei recepteket, amelyektől sokkal jobban érezheti magát a bőrében.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által