Hasizom gyakorlatok - 3. rész

Hasizom gyakorlatok - 3. rész

Tavasszal, szép időben sokkal inkább kedvünk van mozogni, sportolni, mint máskor. Miért ne kötnénk össze a kellemest a hasznossal: eddzünk a szabadban! A mozgással levezethetjük a feszültséget, boldogsághormonokat termelhetünk, jobb lesz a kedvünk, és a bőrünkben is jobban érezzük majd magunkat. A szabadban a napsütésnek köszönhetően pedig feltöltődhetünk D-vitaminnal is, amire a szürke, hideg tél után nagy szüksége van a szervezetnek.


Az egészséges testhez elengedhetetlen az egészséges, jó tartás, ehhez pedig nagyban hozzájárul, ha megerősítjük a has és a törzs izmait. Így elkerülhetjük a görnyedt tartást, a hát- és derékfájást is, a hasüregben elhelyezkedő szerveink pedig nem nyomódnak össze, több vérhez jutnak, így egészségesebben tudnak működni.

Ha a szabadban tartózkodunk, érdemes mozognunk is a friss levegőn. A hasizomgyakorlat elvégzése előtt melegítsünk be, hogy hatékonyabban tudjunk edzeni és az izmaink ne sérüljenek meg. Jelöljünk ki egy fát vagy padot a parkban, és tempós gyaloglással vagy laza kocogással haladjunk odáig, majd vissza, ismételjük 5-6-szor.

Könyök-térd húzás terpeszállásban
Álljunk terpeszben, kezünket tegyük tarkóra, a hátunk legyen egyenes. A bal térdünket húzzuk fel oldalra, a bal könyökünket pedig húzzuk a térdünkhöz, közben feszítsük meg a hasunkat, majd helyezkedjünk újra kiinduló helyzetbe. Jöhet a jobb térd - jobb könyök húzása. Ezt ismételjük meg mindkét oldalra 2x30 alkalommal. Ezután a kiinduló pozícióból jöhet a forgatás: először a bal térdet húzzuk a jobb könyökhöz, aztán a jobb térdet a bal könyökhöz úgy, hogy csak a törzsünk mozogjon. Ismételjük 2x30 alkalommal. Végezzük el hetente legalább háromszor a gyakorlatot akár a szabadban, akár otthon.

Fontos a nyújtás is!
Ha végeztünk a gyakorlatokkal, nyújtsuk meg az izmainkat. Álljunk terpeszben, a kezünket nyújtsuk ki a fejünk fölött. Lassan hajlítsuk a törzsünket jobbra, érezzük, ahogyan a bal oldalon nyúlik a derekunk, majd hajoljunk óvatosan balra.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Információk letöltése

Töltse le személyes edzésterv kártyáját!

Regisztráljon és mi elküldjük Önnek a harmadik gyakorlatsort is hasra

Méregtelenítő diéta
Ismerje meg ezeket az egészséges és mennyei recepteket, amelyektől sokkal jobban érezheti magát a bőrében.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által