Hogyan vészeljük át a menstruációs ciklust átázás nélkül?

Hogyan vészeljük át a menstruációs ciklust átázás nélkül?

Tampon viselése esetén a saját menstruációs vérzéséhez legmegfelelőbb típusú tampont kell választania. A nehezebb napokra a maximum felszívóképességű és nagyobb méretű tamponokat válassza, míg a gyengébb vérzés idejére a kisebbek is megfelelnek.


De ez az alapelmélet nem ad minden kérdésünkre választ. Összegyűjtöttünk néhány gyakori kérdést a ciklus idején előforduló átázással kapcsolatban (GYIK).

Hogy döntsem el, melyik az én vérzésemnek megfelelő felszívóképességű tampon?

Ez általában a tapasztalattal alakul ki – nincs más dolga, mint a ciklus idején kipróbálni többféle tampont. Ha 4 óránként cserélni kell, akkor válasszon nagyobb felszívóképességűt. Másrészt azonban, ha 4-8 óra eltelte után is lát fehér szövetrészt, akkor váltson kisebb méretű tamponra.

Használhatok-e tampont éjszaka?

Igen. Lefekvés előtt közvetlenül helyezzen fel egy tiszta tampont és ébredés után minél előbb cserélje ki. A legjobb az, ha a legkisebb felszívóképességű tampont használja, ami 8 órán át is tarthat. Tehát, ha az éjszakai vérzés felszívására elég a közepes, vagy mini méretű tampon, akkor nem kell nagyobbat viselnie, csak azért mert éjszaka van szüksége rá.

Egészségügyi betétet, vagy tampont használjak?

Tampax Pearl Super
Tampax Pearl Super tampon
(15)

Tampax Pearl Super tampon

Fedezze fel most!

Ez teljesen az Ön egyéni igényi döntik el – viselje azt, amelyik a legkényelmesebb. A tamponok nagyobb szabadságot nyújtanak, de hosszabb ideig tarthat, míg megszokja viselésüket. Időközben az is jó megoldásként merülhet fel, ha kombinálja a kettőt: egy Always egészségügyi betét egy Tampax tamponnal kombinálva biztos védelmet nyújt.

Néhányan tisztasági betétet is viselnek tamponnal, hogy a fehérnemű teljesen tiszta maradjon. 

Műanyag applikátorral, vagy azok nélkül kapható tampont használjak?

Ez csak szokás kérdése. Van, akinek kényelmesebb applikátorral felhelyezni a tampont és van, akinek nem. 

A filigrán alkatú nők számára kisebb méretű tampon a javasolt?

Ez egy tévhit. A tamponméret a vérzés mértékével függ össze. Tehát, ha filigrán alkat is, de a vérzése erős, használjon nagyobb méretű egészségügyi betétet és nagyobb felszívóképességű tampont – ezek nyújtják a legnagyobb kényelmet.

Ajánlott termékek

  A hozzászólás pósztolásához kérjük jelentkezzen be!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által