Minden, amit a tamponokról tudni érdemes

Minden, amit a tamponokról tudni érdemes

Ha egy lány elkezd tampont használni, gyakran olyan kérdések merülhetnek fel benne, melyekre a használati útmutatóból nem feltétlenül kap választ. Ha tisztában is van a női higiénia alapjaival, akkor is találhat néhány érdekes információt az alábbi cikkben.


Milyen gyakran cseréljek tampont?

Feltéve, hogy a megfelelő felszívóképességű tampont választotta, általában 4 óránként kell kicserélnie. Ha sokkal gyakrabban kell ezt megtennie, akkor jobban teszi, ha nagyobb felszívóképességű típust választ. Egy tampont maximum 8 órán át lehet viselni. Ha ennyi idő eltelte után a tampon egy kicsit még mindig száraz, és úgy érzi, nehezen jön ki, akkor váltson egy kisebb méretűre.

Ha éjjel is tampont használ, akkor csak közvetlen lefekvés előtt helyezze fel, és ébredés után minél előbb cserélje ki. A maximum viselési idő ilyenkor is 8 óra lehet. Ha tervei szerint többet alszik, akkor használjon Always egészségügyi betétet, vagy állítson be ébresztőt, hogy ne felejtse el kicserélni a tampont.

Egyéb típusú folyás esetén is használhatok tampont?

Nem - Tampax tampont kizárólag a ciklus ideje alatt szabad használni. Minimális hüvelyfolyás normális, és ehhez használhat egész napos használatra kialakított tisztasági betétet, így nem lesz piszkos a fehérneműje. Ha abnormális hüvelyfolyást tapasztal a ciklusok között, forduljon orvoshoz.

A szédülés természetes jelenség-e tampon felhelyezésekor?

Nem általános jelenség, de első alkalommal előfordulhat. Ha ilyet tapasztal, tartson egy kis szünetet, és próbálja később újra. Lazuljon el! Ne ijedjen meg, ha beletelik egy kis időbe, mire kitapasztalja a megfelelő technikát.

Lehet-e érezni a tampont, miután felhelyeztem?

Ha jól lett felhelyezve, akkor nem. A tamponokat úgy tervezték, hogy kényelmesek legyenek, így nem okozhatnak sem kellemetlen érzést, sem fájdalmat. Ha ilyesmit érez, akkor nagyon valószínű, hogy nem elég mélyen lett elhelyezve a hüvelyben. Húzza ki, és helyezzen fel egy másikat.

Elveszhet-e a tampon a testemen belül, vagy kieshet-e a hüvelyből?

Mindkettő teljességgel lehetetlen. Felhelyezés után a hüvely bejáratánál lévő izmok és a hüvelyfal tartja a tampont. Így egy bizonyos pontig mozoghat, de az egyetlen kivezető nyílás számára túl kicsi, szóval nincsen semmilyen kockázat.

Elakadhat-e a tampon a testemben?

Nem, nem tud. Bár a hüvely izomzata tartja, ha meghúzza a kihúzószálat, a tampon nagyon könnyen eltávolítható. Ha nem sikerül, lazuljon el, és próbálja meg újra. Ebben az esetben a menstruációs vérzés gyengébb, mint gondolta, és a tampon nem lett elég puha, rugalmas – viselje hosszabb ideig a tampont. Azonban 8 óra után mindenképp el kell távolítania a tampont, akkor is, ha még egy kissé száraz.

Mit tegyek, ha elszakadt a tampon kihúzószála?

Ez nagyon ritka, de nagyon egyszerűen elérheti a tampont az ujjaival. Alapos kézmosás után helyezkedjen el ugyanabba a kényelmes pozícióba, mint a tampont felhelyezésekor és távolítsa el azt. A Tampax tamponok eltávolítása igazán egyszerű. Ha nem tudja egyedül kivenni a tampont, azonnal forduljon orvoshoz. Ne feledje, hogy a tampont a felhelyezést követő 8 órán belül el kell távolítani.

Tampax Pearl Super
Tampax Pearl Super tampon
(15)

Tampax Pearl Super tampon

Fedezze fel most!

Használhatok tampont akkor is, ha sportolok, vagy táncolok?

A tamponok tökéletes női higiéniai védelmet nyújtanak az atlétikai sportágak kedvelői számára, mert nem gátolják a mozgást, és nem látszanak az edzőfelszerelés alatt. Akár még úszhat is a ciklus ideje alatt! Ahogy a mérsékelt mozgás is javasolt a menstruáció ideje alatt, ugyanúgy a tamponhasználat is a sportgyakorlat része lesz.

Minden WC-használatkor kell tampont cserélni?

Nem, nincs miért aggódnia ilyenkor sem. A tampon a hüvelyben van, ezért ilyenkor sincs miért aggódnia. A kihúzószálat félre lehet tenni az egyik oldalra, hogy ne legyen nedves.

Fürödhetek, zuhanyozhatok tamponnal?

Természetesen. Akár úszhat is medencében, vagy a tengerben tamponnal. Semmilyen más női higiéniai termék nem ad ekkora szabadságot.

Lehetek allergiás a tamponra?

A Tampax® tamponokat alaposan tesztelték, így az allergia kockázata nagyon minimális. De minden ember más, így előfordulhat, hogy valaki érzékeny olyan anyagra, ami mások számára nem okoz problémát.

Okozhat a tampon nemi betegséget, vagy terjedhet általa az AIDS vírus?

Nem, erre semmilyen esély nincsen. A Tampax tamponokat és az Always egészségügyi betéteket nagyon alaposan becsomagolják, így biztos lehet benne, hogy nem tartalmaznak semmilyen veszélyes mikroorganizmust, vagy vírust.

Kialakulhat a tampon miatt a petefészekben ciszta?

Nincs arra semmilyen bizonyíték, hogy a tamponok szerepet játszanak a petefészekciszták kialakulásában.

A tamponok megakadályozzák, hogy a megalvadt vércsomók természetes úton távozzanak a szervezetből?

A menstruációs vér általában összegyűlik az anyaméhben és, ezek a vércsomók általában felszívódnak, még mielőtt a hüvelybe kerülnének. Ha tampont visel, akkor a vércsomók vagy rátapadnak a tamponra, vagy a tampon felszívja azokat, és így a tampon eltávolításakor azok is távoznak a szervezetből.

Ajánlott termékek

  A hozzászólás pósztolásához kérjük jelentkezzen be!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által