5 tipp a menstruációs fájdalmak leküzdésére

5 tipp a menstruációs fájdalmak leküzdésére

Azokon a bizonyos nehéz napokon a menstruációs görcs számos nőnek okoz problémát. Íme néhány javaslat arra, hogy enyhíthetjük ilyenkor a fájdalmat.


A menstruációs görcsökök az ún. prosztaglandin hormon által okozott, fájdalmas méhösszehúzódások. Ezek az összehúzódások a méhnyálkahártya kilökődését hivatottak elősegíteni. A velejáró fájdalom többnyire enyhe, bizonyos esetekben intenzív.

Mielőtt a fájdalomcsillapítóért nyúlnánk, nézzük meg, melyek a leghatásosabb módszerek a tünetek enyhítésére?

1. Pihenjünk és relaxáljunk!

Ez a két dolog igen fontos a hónap ezen szakaszában. Relaxáljunk, méghozzá meditáció vagy jóga kipróbálásával. Aludjunk eleget menzesz előtt és közben, hogy kizárjuk az egyéb kényelmetlenséget!

2. Tornázzunk!

Lehet, hogy a testmozgást ilyenkor a hátunk közepére kívánjuk, azonban egy aerobic tornától sokkal jobban érezzük majd magunkat! Sőt, tanulmányok szerint a „nehéz napok" kiválóan alkalmasak a tornázásra.

Ha erre nem tudjuk rászánni magunkat, nehány finom nyújtás is segíthet ellazítani a görcsöket. Ez is rossz ötletnek hangzik? Akkor ne erőltessük! Ilyenkor hallgatni kell testünk jelzéseire és nem szabad olyat csinálni, ami nem esik jól.

3. Forró fürdők és melegítő párnák

Van, aki forrón szereti! Egy forró fürdő csodákat tehet a hasi görcsökkel. Esetleg próbáljuk ki a melegvizes palackot vagy melegítő párnát!

Always Ultra
Always Ultra
(148)

Akár 100%-os szivárgás elleni védelem.

Fedezze fel most!

4. Táplálékkiegészítők

Kérdezzük orvosunkat a táplálékkiegészítőkről. A B1-vitamin és a magnézium bizonyítottan enyhítik a női fájdalmakat.

5. Konzultáljunk nőgyógyászunkkal!

Ha a menstruációs fájdalmainkat nem tudjuk enyhíteni, akkor érdemes orvosunkkal elbeszélgetni a gyógyszeres megoldásokat illetően. Hormonális fogamzásgátlás is szóba jöhet.

További tippek a nehéz napokra

Mindenekelőtt gondoskodjunk a lehető leghatékonyabb intimvédelemről!

Ne hagyja ki a menstruációs tünetek enyhítéséről szóló cikkünket sem!

Ossza meg velünk gondolatait!

Szívesen meghallgatjuk véleményét! Esetleg volna olyan ötlete, ami másoknak is segíthet?

Ajánlott termékek

  A hozzászólás pósztolásához kérjük jelentkezzen be!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által