Tampon használata

Tampon használata

A legtöbb nő számára a tampon használata ijesztőnek tűnik, akár ő maga akarja megtanulni a felhelyezést, akár a lányának szeretné elmagyarázni. Az írásunkban szereplő kérdések és válaszok olyan információkat tartalmaznak, amelyek a tampon csomagolásán nem szerepelnek.


Milyen gyakran cseréljek tampont?
Amennyiben a megfelelő nedvszívóképességű tampon választjuk, általában négy óránként kell cserélni. Ha ennél többször szükséges a csere, akkor válasszunk magasabb nedvszívóképességű változatot. Nyolc óránál tovább semmiképp ne használjunk egy tampont, illetve ha kivételkor a tampon még kicsit száraz és nehezebben eltávolítható, akkor váltsunk át kisebb méretre.

Éjszakai használat esetén közvetlenül lefekvéskor helyezzünk be egy új tampont, és felkelés után rögtön távolítsuk el! Az éjszakai tamponhasználat sem haladhatja meg a nyolc órát! Amennyiben nyolc óránál hosszabb alvást tervezünk, tampon helyett Always intim betétet használjunk, vagy állítsuk be az ébresztőórát egy új tampon behelyezéséhez!

A tampon a menstruális vérzésen kívül egyéb célokra is használható?
Nem, a tampont csak a menzesz idején használjuk! Egy kisebb mennyiségű hüvelyi váladék természetes, és az Always tisztasági betétek használatával megóvhatjuk az alsóneműt. Amennyiben a vérzések között képződő hüvelyi folyás aggodalmat kelt, forduljunk nőgyógyászhoz!

Normális jelenség, ha elájulunk a tampon felhelyezésekor?
Ez nem gyakori jelenség, de első felhelyezéskor előfordulhat. Amennyiben szédülés jeleit tapasztaljuk a tampon felhelyezése során, tartsunk egy rövid szünetet, és próbáljuk meg újra a műveletet! Mindig csak ellazult testhelyzetben kíséreljük meg a felhelyezést, és ne aggódjunk, ha a megfelelő technika elsajátítása csak idővel sikerül.

A tampont felhelyezés után érezhetjük?
Helyes felhelyezés esetén nem érezzük a tampont, mivel úgy kerül kialakításra, hogy illeszkedjen a női testbe és ne okozzon kényelmetlen érzést, főként fájdalmat. Amennyiben kellemetlen érzést okoz a tampon, annak valószínűleg az az oka, hogy nem helyeztük fel eléggé mélyen a hüvelybe. Ez esetben távolítsuk el a tampont, és helyezzünk fel egy újat!

A tampon ‘elveszhet’ a testben vagy kieshet?
Nem. Miután a tampont megfelelően felhelyeztük, a hüvelybemeneti izmok és a hüvely falának izmai a helyükön tartják. A kieséstől sem kell tartani, mivel a tampon egy ponton túl nem tud elmozdulni a hüvelybemenet kis mérete miatt.

Beszorulhat-e a testbe a tampon?
Nem. Bár a hüvelyi izmok a helyükön tartják a tampont, a zsinór meghúzásával az könnyen eltávolítható. Amennyiben az eltávolítás során nehézséget tapasztalunk, lazuljunk el, és próbáljuk meg újra az eltávolítást! Ha továbbra is ellenállást érzünk, ennek oka valószínűleg a vártnál gyengébb vérzés, aminek eredményeként a tampon nem nedvesedett át és nem puhult meg eléggé. Ebben az esetben még ne távolítsuk el a tampont, azonban semmiképpen ne hagyjuk a hüvelyben nyolc óránál tovább, még akkor sem, ha enyhén száraz maradt!

Mi a teendő, ha elszakad a zsinór?
Erre rendkívül kicsi az esély, de ha mégis megtörténne, a tampont az ujjainkkal is el tudjuk távolítani. Mossunk kezet, és a behelyezés és kivétel során megszokott ellazult, kényelmes testhelyzetben vegyük ki a tampont! Amennyiben nem tudjuk eltávolítani, azonnal forduljunk orvoshoz! A tampont legkésőbb a behelyezést követő nyolc óra elteltével el kell távolítani!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Használhatunk-e tampont sportolás és tánc közben?
A Tampax tampon kiváló védelmet nyújt a sporttevékenységek során, mivel nem akadályoz minket a mozgásban, és a test belsejében található, így menstruáció közben az úszást is lehetővé teszi. A szakemberek mindazonáltal azt javasolják, hogy a vérzés ideje alatt visszafogottabban sportoljunk a görcs kialakulásának csökkentése érdekében. Napjainkban a tampon fontos szerepet játszik a sporttevékenységek végzése során.

El kell-e távolítani a tampont, amikor vécére megyünk?
Nem kell eltávolítani. Miután a tampont behelyeztük, nem fog zavarni minket a vécézés közben. Pisiléskor érdemes a zsinórt oldalra hajtani, hogy ne legyen nedves.

Lehet tamponnal zuhanyozni és fürdeni?
Igen, lehet. Tamponnal uszodában és természetes vizekben úszni is lehet.

Alakulhat-e ki allergia a tamponra?
A Tampax® nagyon alapos tesztelést végez termékein, ezért az allergia kockázata rendkívül alacsony. Azonban egyéni adottságoktól függően előfordulhat, hogy valaki érzékeny olyan anyagokra, amelyek a legtöbb nő számára nem okoznak gondot.

Okozhat-e a tampon és az intim betét nemi betegséget vagy AIDS-t?
Nem. A Tampax tampon és az Always intim betétek rendkívüli elővigyázatossággal kerülnek csomagolásra, amelynek köszönhetően nem kerülnek rájuk veszélyes mikroorganizmusok vagy vírusok.

A tamponhasználat okozhat-e petefészek cisztát?
A jelenlegi tudományos kutatások szerint a tamponhasználat és a petefészekciszta kialakulása között nincs összefüggés.

A tamponhasználat megakadályozza-e a vérzés során kialakult alvadt vér természetes kiürülését?
A menstruációs vér jellemzően a méhben alvad meg, és mire a hüvelybe ér feloldódik. Tamponhasználat esetén az alvadt vér vagy hozzátapad a tamponhoz vagy a tampon beszívja.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632