Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Harc a korpa ellen – mit csinálnak a hozzám hasonló anyukák?

0
Lekerülhet a fejfedő, ugyanis most néhány korpától szenvedő alanytól (és persze szakértőtől) választ kapunk kényes kérdéseinkre

Bár rendkívül gyakori és könnyen kezelhető jelenség a korpásodás, azok a fehér kis pikkelyek igen zavaróak lehetnek, mellesleg kellemetlen látványt is nyújtanak. Nem csoda hát, ha lerombolják önbizalmunkat. Megkérdeztünk néhány szépségszakértőt, valamint hasonló problémával küzdő anyukát, hogy osszák meg tapasztalataikat és tudásukat.

Tehetek róla, hogy korpásodik a fejbőröm?

A korpásodás a szervezet számos belső problémájára lehet válaszreakció. Egy Malassezia Globosa nevezető mikróba, - amely minden ember bőrén föllelhető, - lebontja a faggyút, s ez egy természetes, olajos védőréteget képez a fejbőr felszínén. Aikor ez megtörténik, olajsav termelődik és korpásodást idéz elő.

A 33 éves Charlotte, aki orvos és 6 hónapos Alice édesanyja, így magyarázza: “Enyhe korpásodás gyakran akkor alakulhat ki, ha az emberek nem öblítik ki, vagy mossák meg hajukat rendesen. Fejbőrükön ilyenkor felhalmozódik az elhalt hámréteg és a piszok, ami korpásodáshoz vezethet. Másoknak az ekcémához hasonló, pikkelysömör nevezetű bőrbetegségtől korpás fejbőrük. Nekik gyakran testük többi részén is előfordulnak száraz foltok.

Kipróbálásra: Olyan korpásodás elleni sampont ajánlok, amely tartalmaz cinket! Ilyen például a Head and Shoulders Classic Clean hajsampon, amely megakadályozza a Malassezia Globosa kialakulását. Gondoskodjunk arról, hogy alaposan kiöblítjük a hajunkból minden használat után.

Azért korpás hajam, mert stresszelek?

“Mindig is volt bennem némi hajlam az ekcémára, de amikor stresszes voltam, folyamatosan vakargatttam a fejbőrömet.”- meséli a 31 éves Jenny, a 2 éves Alex anyukája. Míg a stressz  önmagában nem okoz korpásodást, a stressz által fokozott izzadás és hormonális változások felerősíthetik, majd súlyosbíthatják a korpa termelődését.

Kipróbálásra: Stresszlevezető elfoglaltságok, például jóga vagy meditáció, illetve használjunk korpásodás elleni sampont a Fehér pikkelyek kordában tartására!

Valami “olyat” ettem?!

“Észrevettem, hogy sokkal korpásabb fejbőröm, ha túl sok kenyeret vagy olyan ételt eszem, amiben sok a cukor.”- mondja a 29 éves Sarah. Ez azért van, mert a korpa létrejöttében szerepet játszik az élesztőgomba, márpedig a a cukros ételek fokozzák az élesztő felhalmozódását a szervezetben.

Kipróbálásra: Fogyasszunk kevesebb cukrot, helyette növeljük a korpásodás cink és B-vitamin bevitelét, spenót, vesebab, magvak, lazac és kagyló segítségével.

Hogyan viseljem a hajamat, amikor korpás?

Nehéz megőrizni a magabiztosságunkat, mikor korpától szenvedünk. “Amikor korpás a fejbőröm, fel szoktam kötni hajamat, így nem kerül korpa a vállaimra, illetve kevésbé érzem a késztetést a fejvakarásra.”- magyarázza Penelope Goldstone, divat- és szépségszakértő. “Egyszerű kontyot szoktam készíteni, amely magabiztos és professzionális külsőt nyújt, és eltakarja a fejbőr nagy részét.”- teszi hozzá.

Kipróbálásra: “Tekerjük fel a klasszikus lófarkat.” - javasolja Amy Lewis, szépségszakértő. “Minden hajviselet, amely túl sima vagy egyenes, hamar “megadja magát”, főleg ha a korpa feltűnő választóvonalak mentén van elsősorban jelen. Ha lazább formát alakítunk ki tincseinkből, megakadályozhatjuk, hogy a korpapelyhek lehulljanak, vagy feltűnően fejünkön tapadjanak, illetve választó vonalunkat is eltakarjuk. Készítsünk laza frizurát, így megrázhatjuk néha anélkül, hogy elrontanánk. Ha inkább tarkónkon szokott korpásodni a bőr, próbáljuk ki a félig felkötött kontyot.

Tehetek bármi mást?

Ha bőrünk nagyon érzékeny típusú, próbáljuk fejbőrünket és hajunkat házilag készített pakolással hidratálni. Rachel Talbott vlogger bevált módszere, hogy tejet, mézet és levendulaolajat kever össze, hogy egy mélyhidratáló pakolást tehessen fel, mielőtt hajat mosna.

Kipróbálásra: Enyhítheti a viszketést, ha vízben feloldott aspirint adunk a samponunkhoz. “Három percig szoktam masszírozni a fejbőrömbe, majd kiöblítem. Ez gyorsan enyhíti a gyulladás okozta viszketést.”- javasolja a 30 éves Izzy, a 8 hónapos Tommy édesanyja.

Önnek is vannak házi praktikái a korpa felszámolásával kapcsolatban? Ossza meg velünk! További, a korpásodás problémájával kapcsolatos ötletekért pedig látogasson el a Head & Shoulders honlapjára!

0

Szeretne hozzászólást írni?

Sütik elfogadása