Betétvásárlásoddal rászoruló lányokat támogatsz

Betétvásárlásoddal rászoruló lányokat támogatsz!

Vásárolj 2022. augusztus 22. és szeptember 30. között Always egészségügyi betétet a magyarországi Rossmann üzletekben vagy a Rossmann Online Drogériában, mert most minden megvásárolt Always egészségügyi betétcsomag után a P&G egy egészségügyi betétet adományoz a rászoruló lányoknak a Magyar Vöröskereszt segítségével.

A promóció hivatalos játékszabályzata itt érhető el.

A Magyar Vöröskereszt LÁNYBÓL NŐVÉ programja

A menstruációs szegénység okozta problémák Magyarországon és a nagyvilágban is jelentősek. Hazánkban is gyakori eset, hogy menstruáció idején a tanulók azért hiányoznak a tanítási órákról, mert sajnos nem engedhetik meg maguknak az alapvető női intimhigiénés termékek megvásárlását. A hiányzások kialakulásához hozzájárulhat a felvilágosítás és az edukáció hiánya.

A Lányból nővé program két fő célja volt, hogy egészségügyi termékek biztosításával enyhítse a menstruációs szegénység által kialakult helyzetet, illetve, hogy egy oktatófilm levetítésével az iskolások többet tudjanak meg a menstruációról. 2021-től már 500 iskolában vált elérhetővé a #RedCrossBox, amelynek segítségével több ezer csomag prémium kategóriás intimbetétet juttatott el a Magyar Vöröskereszt az érintettekhez az egész országban, a Procter & Gamble támogatásának köszönhetően.

A Magyar Vöröskereszt ezzel is szerette volna elősegíteni, hogy a menstruáció témája ne legyen többé tabu, és hogy a nővé válás folyamata szégyenérzet helyett büszkeséggel töltse el a fiatalokat, amely pszichés fejlődésük szempontjából is nagyon fontos. Az elmúlt két év tapasztalatai alapján nem csak a lányok, de a fiúk körében is fontos ennek az üzenetnek az erősítése, hogy minél kevesebb esetben fordulhasson elő bántó, stigmatizáló viselkedés a kamaszok körében.

A Magyar Vöröskereszt legfontosabb célja volt, hogy a fiatal lányok természetes módon éljék meg a menstruációs időszakot, ne szenvedjenek hiányt és ne alakuljanak ki ebből fakadó traumák, stigmák. Legyenek büszkék arra az izgalmas folyamatra, ahogy lányból nővé válnak!

A #RedCrossBox, azaza piros doboz bemutatása

Fedezd fel az Always egészségügyi betéteket és találd meg a számodra megfelelőt!

Köszönjük, hogy segítesz nekünk adományozni!