
Crudité tál mártogatós szószokkal
Az alábbiakban bemutatott két rostban gazdag mártás remek alternatívája a boltokban kapható szószoknak, ráadásul egyszerűen elkészíthetők. Tálaljuk őket friss zöldségekkel, pl. bébirépával, cukorborsóval, zellerrel vagy koktélparadicsommal!
Fetasajtos, fűszeres mártás
6-8 személy részére
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 1 konzerv leszűrt fehér bab, 180ml zsírszegény natúr joghurt, 15 dkg kockázott fetasajt, 1 gerezd fokhagyma, frissen facsart citromlé, maréknyi aprított zöldfűszernövény keverék (pl. petrezselyem, menta, kapor, metélőhagyma és bazsalikom)
A babot, a natúr joghurtot, a fetát, és a fokhagymát helyezzük egy robotgépbe és mixeljük pépes állagúra. Ízesítsük sóval, fehérborssal és a kellemes ízhatás érdekében némi citromlével! Ezt követően keverjük a mártásba az apróra vágott fűszernövényeket, majd kanalazzuk egy tálkába és felszolgálásig helyezzük a hűtőszekrénybe.

Fűszeres, paradicsomos humusz
6-8 személy részére
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 1 konzerv csicseriborsó; 4 db felvágott, megmosott, pácolt aszalt paradicsom; 20ml olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 20ml citromlé, csípős borsmártás. Az összetevőket keverjük össze robotgéppel, s ízesítsük sóval, fekete borssal. Ízesítés gyanánt adjunk hozzá egy kis erős borsmártást, de csak óvatosan, az ízhatás ugyanis az idő elteltével fokozódik. Az elkészült humuszt tálalásig tartsuk a hűtőben!

Lazac terrine
6-8 személy részére
Elkészítési idő: 15 perc, plusz hűtési idő
Hozzávalók:
10ml zselatin, 250ml zsírszegény natúr joghurt, 10 dkg szeletelt füstölt lazac, 30g kockázott újhagyma, 3ml finomra reszelt citromhéj, citromszeletek a díszítéshez, illetve keksz és kenyér a tálaláshoz.
-Áztassuk a zselatint kb 20ml hideg vízbe. Helyezzük mikrohullmáú sütőbe, amíg a zseltain fel nem oldódik. Ehhez adjuk hozzá a joghurtot és alaposan keverjük össze.
- A joghurt mixhez adjuk hozzá a lazacot, újhagymát és a citromhéjat, majd ízesítsük sóval, borssal. Robotgép segítségével keverjük pépesre az alapanyagokat, majd öntsük ki három apró sütőformába. Fedjük le a tetejüket, s hagyjuk egy éjszakán át a hűtőszekrényben állni.

Mediterrán sült falatkák
Körülbelül 30 személyre
Előkészítési idő: 15 perc, plusz pácolási idő.
Sütési idő: 10 perc, 200 fokon
Hozzávalók:
3 db csirkemell filé, 80ml paradicsompüré, 30ml olivaolaj, 4 db nagyméretű felszeletelt cukkini, illetve a tálaláshoz fűszeres zöldsaláta.
- Kockázzuk fel a csirkét, majd keverjük össze az olajat és paradicsompürét, melyben aztán legalább 30 percig pácolni hagyjuk a csirkét.
- Egy zöldséghámozó segítségével vágjuk a cukkinit hosszú, vékony hasábokra, majd miután megkentük olajjal, grillezzük őket egy percig. Ezt követően a cukkini csíkokat tekerjük a csirkedarabkák köré, majd helyezzük őket kiolajozott sütőtálcára.
- Süssük őket 10 percig, majd néhány kockát helyezzünk koktélnyársakra és tálaljuk salátával!
Hozzászólását törölni készül.