A kakaós toboz elkészítéséhez elegendő kedvenc kókuszgolyó receptünket előkeresni, de ha nincs ilyen, akkor íme Anita receptje:
Hozzávalók:
- 250 g darált keksz
- 50g cukormentes kakaópor
- 50 g porcukor, vagy xilit (ez egy kevésbé édes verzió) ebből egy kicsi a tetejére kerül majd
- 50 g kókuszreszelék
- kakaós reggeliző pehely
- rumaroma
- és annyi langyos tej, hogy viszonylag kemény masszává össze lehessen gyúrni, ne dőljön fel
Ha összegyúrtuk a hozzávalókat, toboz alakot formáltunk belőle és jöhet a szurkálás. A kakaós reggeliző pelyheket a toboz aljától elkezdve felfelé haladva egyesével beleszurkáljuk a masszába. Ha kész vagyunk vele, a tetejét megszórjuk porcukorral és akár egyéb téli dekorációs kiegészítőkkel díszítve tálaljuk.
Hozzászólását törölni készül.