Bemutatjuk az ECOCLIC® dobozt


Otthon
23/11/2022

Bemutatjuk az ECOCLIC® dobozt, az Ariel ÚJ, fenntartható, könnyen használható és gyerekbiztos csomagolását

Az Ariel kutatói által végzett több éves fejlesztőmunka eredményeképp megérkezett az új, szabadalmaztatás alatt álló ECOCLIC® doboz, amely új generációt képvisel a mosószerek csomagolásának világában. Ez egy olyan újszerű kartoncsomagolás, amelynek tervezése során a fejlesztők figyelembe vették a gyerekbiztonságot, és a felnőttek számára az egyszerűbb használatot.

A megújult kartondoboz-csomagolás FSC tanúsítvánnyal1  rendelkezik, teljes egészében újrahasznosítható és legalább 70%-ban újrahasznosított rostokból készül, így könnyen hozzáadható az otthon gyűjtött szelektív papírhulladékhoz. Ez az új csomagolási megoldás Európa-szerte évente akár 6500 tonna műanyagot spórol meg2, amely napi 18 tonnával kevesebb műanyaggal egyenértékű!

new-ariel-box

Tanúsított gyerekbiztos kialakítás

Az Ariel számára a gyermekek biztonsága elsődleges szempont. Noha az ECOCLIC® doboz a felnőttek számára egy egyszerűbb nyitási mechanizmussal működik, azonban továbbra is rendelkezik a gyermekek biztonságát igazoló tanúsítvánnyal. Intelligens kialakításának köszönhetően a gyermekek nem férhetnek hozzá az dobozban található Ariel PODS® mosókapszulákhoz, és ezt, széles körben folytatott kutatások igazolják.

Mivel a biztonság a használatot követően a termék lezárására is vonatkozik, ezért az Ariel kutatói egy olyan, a biztonságos lezárást lehetővé tevő ún. „click” tulajdonságot is megterveztek, amely kattanással jelzi, hogy a csomagolás megfelelően lett lezárva.

Ezzel együtt természetesen fontos, hogy az ECOCLIC® dobozt mindig megfelelő helyen, gyermekektől elzárva tartsuk.

Mindezek mellett csomagolásaink mindegyikén található egy különleges UFI kód, amely a doboz hátoldalán került elhelyezésre. Ez a 16 karakterből álló „Unique Formula Identifier” azonosító kód segít az egészségügyi dolgozóknak a termék és összetevőinek beazonosításában, így az Ariel PODS® kapcsán felmerülő balesetek során gyorsabban tudnak megfelelő ellátást nyújtani.

Mindenki számára hozzáférhető – kivéve a gyermekeket

Az Ariel számára alapvető követelmény, hogy az ECOCLIC® doboz használata a lehető legnagyobb mértéken intuitív és inkluzív legyen, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a gyermekbiztonság tekintetében. Ismerje meg, milyen változtatásokat eszközöltünk ennek érdekében!

HASZNÁLATA:

Az Ariel új csomagolása intuitív és inkluzív használatot tesz lehetővé a felnőttek számára, mindez a két gombbal ellátott, ergonomikus felnyitó rendszerének köszönhető. Az Ariel nagy méretű, egyértelmű és jól olvasható útmutatókat helyezett el a felnyitásra vonatkozóan a termékdoboz fedelén annak érdekében, hogy mindenki számára gondoskodjon a kényelmes és egyszerű felnyitásról, beleértve a kézügyességi, látási és/vagy kognitív nehézségekkel küzdőket is.

Mindezeken túlmenően az Ariel ECOCLIC® doboz két forradalmi újdonsággal is büszkélkedhet, mindkettő a látássérültek vásárlását hivatott megkönnyíteni: az egyik a kitapintható jelölőkód, a másik a NaviLens technológia.

  • A doboz fedelének jobb sarkában elhelyezett tapintható jelölőkódot az Ariel annak érdekében fejlesztette ki, hogy a vak vásárlók is felismerjék, milyen terméket, vagyis mosószert emeltek le a polcról.
  • Emellett található egy Navilens QR kód, amely a NaviLens, telefonra tölthető alkalmazással beszkennelve hallhatóan (audio módban) beolvassa a termék leírását, valamint megjeleníti annak nagy méretű betűkkel leírt szövegét, amely segít annak megértésében, mi is pontosan a termék, és milyen messze található a vásárlótól. A NaviLens kódot egy egyesült királyságbeli Start-up cég fejlesztette ki, és már eddig is számos vak és gyengénlátó fogyasztónak nyújtott nagy segítséget.

A NaviLens kóddal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.navilens.com oldalra!

Vidám kislány, aki büszkén mutatja tiszta futballmezét, az Ariel PODS+ mosószer erőteljes tisztító hatását hirdetve.

1. Megfelelő módon kezelt, FSC® tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből, és egyéb újrahasznosított anyagokból.
2. Az Ariel PODS jelenlegi műanyag doboz csomagolásához képest, a 2020. július és 2021. június közötti időszakban ténylegesen értékesített mennyiségalapján, Európára vonatkozóan (OROSZORSZÁG KIVÉTELÉVEL). (A csomagolás az elsődleges és másodlagos csomagolásra is vonatkozik.)